24.4 C
Chișinău
marți, 28 iunie, 2022

Călătoriile cu transportul național s-au scumpit din nou. Cât va costa 1 km parcurs la cursa interraională și cea raională

Must read

Comentarii recente

Călătoriile cu transportul național s-au scumpit din nou, în acest început de săptămână, ca urmare a scumpirii carburanților. Astfel, 1 km parcurs la cursa interraională va costa 92 de bani, iar 1 km la cursele raionale va costa 1.02 lei. E o scumpire cu 6 bani, aceasta fiind a treia scumpire în ultimele luni.

În prezent, tarifele sunt stabilite de Agenția Națională Transport Auto, în fiecare vinere, în funcție de prețul combustibililor.

Anterior, în urma solicitărilor, precum și a protestelor operatorilor de transport auto de pasageri din Moldova, din întâi marti, pentru rutele naționale, tariful a crescut inițial cu zece bani pentru un km, iar în cazul rutelor raionale, s-a operat o majorare a tarifelor de maxim 20 bani per km.

Tot din debutul primăverii s-a decis ca pentru rutele naționale să fie stabilit tariful plafon de 70 de bani pentru un km la categoria de confort II și de 80 de bani pentru un km, la categoria de confort.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri