15.6 C
Chișinău
duminică, 2 octombrie, 2022

București: Protest faţă de expulzarea lui George Simion, în faţa Ambasadei Republicii Moldova

Must read

Comentarii recente

ambasada RM roBucureştenii vor protesta astăzi în faţa Ambasadei Republicii Moldova din capitala României, faţă de expulzarea liderului Acţiunii 2012, George Simion, anunţă presa de peste Prut.

Organizatorii protestului, care se va desfășura începând cu ora 17:00, spun că cer dreptate în cazul expulzării unui cetăţean al României de pe teritoriul Republicii Moldova, cu interdicţie pentru 5 ani, de către ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate de la Chişinău.

Protestatarii îşi manifestă dezaprobarea faţă de practicile antidemocratice ale autorităţilor Republicii Moldova faţă de un cetăţean al României şi spun că „Unirea înseamnă dreptate şi justiţie.”

George Simion, liderul Platformei Acțiunea 2012, care militează pentru Unirea Republicii Moldova cu România, a fost expulzat de către Serviciul de Informații și Securitate pe o perioadă de 5 ani.

Acesta a fost reținut miercuri după-amiază și invitat de către colaboratorii SIS la sediul instituției, pentru discuții.

Ulterior i-a fost aplicată o decizie de expulzare din Republica Moldova, cu interdicție de a intra pe teritoriul țării pe o perioadă de 5 ani. Potrivit SIS, activitățile lui Simion ar atenta la securitatea Republicii Moldova.

George Simion este implicat în organizarea unei manifestații unioniste ce se va desfășura pe 16 mai în centrul Chișinăului.

Sursa:independent.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri