14.4 C
Chișinău
joi, 26 mai, 2022

Bogdan Aurescu: Mascarul de la Bucha, responsabilitatea Rusiei. Trebuie să facem tot ce putem pentru a opri acest război ilegal

Must read

Comentarii recente

Ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, a declarat luni că „masacrul de la Bucea este responsabilitatea Rusiei”, deoarece crimele s-au petrecut în perioada în care această zonă se afla sub ocupaţie rusească.

Precizările au fost făcute în cadrul unei dezbateri organizate de think tank-ul New Strategy Center, la Cercul Militar Naţional, eveniment la care a participat şi ministrul Afacerilor Externe al Republicii Estonia, Eva-Maria Liimets.

„Permiteţi-mi să fiu foarte clar. Masacrul de la Bucea este responsabilitatea Rusiei, pentru că toate aceste crime s-au petrecut în momentul în care această zonă ucraineană se afla sub ocupaţie rusească. Trebuie să facem tot ce putem pentru a opri acest război ilegal împotriva Ucrainei. Şi trebuie să facem tot ce putem astfel încât cei responsabili pentru acest masacru să răspundă în faţa justiţiei.

Din acest motiv, România, Estonia, dar şi multe alte state – cred că peste 40 de ţări – am sesizat Curtea Penală Internaţională pe 2 martie şi am cerut procurorilor să pornească o anchetă în ce priveşte infracţiuni de genocid, crime de război şi crime împotriva umanităţii comise pe teritoriul Ucrainei. Din nefericire, ceea ce am văzut ieri este o confirmare a faptului că am avut dreptate”, a spus Bogdan Aurescu, potrivit Agerpres.

Ministrul român de externe a evidenţiat că România şi Estonia împărtăşesc viziuni şi valori similare în cadrul UE şi al NATO, dar şi că pentru aceste state este foarte important să îşi unească forţele pentru a contribui la oprirea războiului.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri