-1.8 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

Blocați pe un vas de croazieră: Sute de pasageri, izolați la bord după depistarea unui caz de COVID-19

Must read

Comentarii recente

Sute de pasageri ai unui vas de croazieră au rămas izolați la bord după ce un membru al echipajului a fost testat pozitiv cu COVID-19. Nava nu a avut acces în portul Puerto Madryn, în sudul Argentinei, iar celor aproape 300 de persoane de la bord li s-a ordonat izolarea, din cauza temerilor legate de noua variantă Omicron.

Ministerul argentinian al Sănătăţii a precizat într-un comunicat că a „ordonat izolarea tuturor pasagerilor aflaţi la bordul navei Hamburg” după ce marţi a fost anunţat un caz pozitiv.

Nava sub pavilion Bahamas se află în prezent în largul golfului Samborombon, la aproximativ 280 km sud-est de Buenos Aires, după ce a acostat vineri în capitala argentiniană.

După o alertă la bord despre un posibil caz pozitiv, în termen de 24 de ore au fost efectuate teste PCR celor 170 de pasageri şi 156 de membri ai echipajului, „toate fiind negative, inclusiv persoana în cauză”, care a rămas totuşi izolată pe navă, potrivit ministrului Carla Vizzoti, scrie AFP, citat de Agerpres.

Dar un membru al echipajului, un lucrător medical, care fusese testat negativ sâmbătă, a ieşit pozitiv luni la un test antigen. Persoana este „asimptomatică”, potrivit căpitanului navei citat în comunicatul ministerului.

O anchetă epidemiologică a fost iniţiată la bord, „ale cărei rezultate vor dicta următorii paşi de urmat”, a subliniat ministerul.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri