-3.8 C
Chișinău
vineri, 3 februarie, 2023

Bienala internațională de pictură – 2021 anunță Ediția a VII-a

Must read

Comentarii recente

Cea de-a VII ediție a Bienalei Internaționale de Pictură Chișinău – 2021 se va desfășura în cadrul Zilelor Europene ale Patrimoniului. În cadrul expoziției vor fi prezentate 192 de lucrări semnate de 186 de artiști originari din 35 de țări.

Vernisajul va avea loc pe 22 septembrie, la ora 17:00, în incinta Muzeului Național de Artă al Moldovei. Pentru prima dată, în această ediție vor fi etalate într-o expoziție aparte lucrările laureaților din anii precedenți, transmite IPN.

„În urma unei oferte generoase venită din partea a peste 400 de artiști plastici, cu peste 1500 de lucrări, au fost selectate pentru expunere 192 dintre acestea, semnate de 186 de artiști. Din păcate, o parte dintre artiștii care au trecut preselecția, din cauza restricțiilor impuse de pandemie în unele țări, nu au reușit să expedieze lucrările. Din numărul total de expozanți, 53 sînt din Republica Moldova, 64 din România și 69 din străinătate. Majoritatea dintre aceștia face parte din generația tînără. Încă de la primele ediții, ne-am propus să susținem, alături de artiștii de notorietate, consacrarea tinerei generații de artiști. Pe parcursul anilor atestăm participarea constantă a mai multor artiști tineri, care păstrează un interes sporit față de manifestația noastră și care demonstrează o evoluție excepțională a discursului artistic, reușind să se impună puternic în spațiul expozițional internațional”, a declarat pentru IPN curatorul Bienalei, Tudor Zbîrnea.

Potrivit comunicatului de presă a Bienalei, pe 23 septembrie, între orele 9:00 -11:30, la Muzeul Național de Artă al Moldovei se organizează Conferința Internațională cu genericul „Arta contemporană în contextul internațional”. Pentru prima dată de la fondarea Bienalei, sînt admise lucrări executate în tehnică digitală sau obiect. Pledînd în permanență pentru libertatea expresiei artistice, expoziția își propune să reflecte diversitatea de concepții și manifestări estetice individuale ale unor creatori care provin din diverse spații culturale, fapt ce individualizează fiecare lucrare expusă pe simeze, dar în același timp converg într-un dialog pertinent al tendințelor actuale ale artelor vizuale.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri