11.2 C
Chișinău
luni, 29 noiembrie, 2021

Bastionul insurgenţilor proruşi, Slaviansk, încercuit complet de armata ucraineană

Must read

Comentarii recente

download (1)Armata ucraineană a blocat, duminică, drumul principal spre oraşul Slaviansk, încercuind complet acest bastion al insurgenţilor proruşi din estul Ucrainei, au constatat jurnalişti ai AFP.

Mediafax relatează că militarii ucraineni au instalat un baraj la o distanţă de doi kilometri de Slaviansk, filtrând într-un mod minuţios circulaţia rutieră pe această autostradă.

Şapte blindate şi aproximativ 20 de paraşutişti au fost observaţi în zonă, duminică după-amiaza.

„Oraşul este complet încercuit”, a confirmat Stella Koroşeva, purtătorul de cuvânt al insurgenţilor proruşi de la Slaviansk.

„Facem apel către voluntari” pentru apărarea oraşului Slaviansk, a adăugat ea.

În prezent, nordul şi estul oraşului Slaviansk, precum şi unele sate din apropiere, se află sub controlul armatei ucrainene.

Totodată, Doi militari au fost răniţi în urma unor asalturi lansate de insurgenţi înarmaţi, sâmbătă, împotriva unei unităţi militare şi unui centru de recrutare, la Lugansk, în estul Ucrainei, a anunţat Ministerul ucrainean de Interne, citat de AFP.

Potrivit Realitatea, un militar şi un recrut au fost răniţi în două asalturi separate lansate împotriva unităţii militare N3035 şi unui centru de recrutare din Lugansk.

Atacatorii au folosit grenade asurzitoare şi arme automate, potrivit Ministerului ucrainean de Interne.

 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri