18.9 C
Chișinău
luni, septembrie 27, 2021

Băsescu: O justiție coruptă este mai periculoasă decât una controlată

Must read

Comentarii recente

start_1153957Cel mai mare pericol pentru o ţară este o justiţie să fie pusă sub control politic. Declarația a fost făcută de Președintele Traian Băsescu la întîlnirea de aseară cu societatea civilă.

„Cel mai mare pericol este o justiție pusă sub control politic, indiferent al cui. Cel mai mare risc este ca oamenii politici să nu aibă înțelepciunea să garanteze independența justiției. Sunt mulți politicieni care nu înțeleg acest lucru. Nici noi, în România, nu suntem sfinți, există tendințe de a controla tronsoane din justiție. Justiția este arbitrul societății, care trebuie să aibă forța să trateze egal și un președinte, și un om de rând. Justiția trebuie să dea încredere”, s specificat Șeful statului român.

Totodată oficialul a declarat că un stat nu poate funcționa corect atunci când nu se echilibrează puterile în stat, cu alte cuvinte, dacă Parlamentul, Guvernul sau justiția sunt subordonate unul altuia.

„O justiție coruptă este mai periculoasă decât una controlată. Aici trebuie de lucrat în continuare. Dacă justiția într-un stat este corectă și independentă, lucrurile pot merge bine chiar și cu politicieni mai slabi”, a comunicat Traian Băsescu.

Menționăm că ieri Președintele României a vizitat Republica Moldova pentru a doua oară. Politicianul de la București s-a întîlnit cu Nicolae Timofti, Igor Corman, Iurie Leancă, Dorin Chirtoacă, liderii partidelor politice, societatea civilă și membrii bisericii.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri