9.4 C
Chișinău
sâmbătă, 10 decembrie, 2022

Bandit, premier în Crimeea. Bălțeanul din fruntea Guvernului din Crimeea are trecut criminal.

Must read

Comentarii recente

downloadȘeful Cabinetului de Miniștri din Crimeea, Serghei Aksenov, originar din Republica Moldova, are o biografie curioasă, relatează Radio Svoboda (diviziunea Radio Europa Liberă care emite în limba rusă).

Lider al partidului „Unitatea Rusă”, care a acumulat la alegerile din Crimeea 4 la sută din voturi, Aksenov era cunoscut la mijlocul anilor `90 în lumea interlopă cu porecla Goblin (spiriduș, demon), fiind șef de „brigadă” într-una din grupările criminale din peninsulă, spune reprezentantul președintelui Ucrainei în Crimeea, Serghei Kunițîn.

Aksenov, potrivit oficialului ucrainean, este omul care nu poate lega două vorbe, dar care, după câteva vizite la Moscova, în 2009, a intrat în politică în fruntea unei structuri cu denumirea „Unitatea Rusă”, inspirată și finanțată de administrația de la Kremlin.

„În Crimeea, din păcate, mulți lideri interlopi au reușit să evite tragerea la răspundere, cazurile acestora au fost abandonate. Schimbări repetate ale puterii, modificări de cadre, dispariția unor materiale… Dacă ar exista voință și funcționa legea, dar nu alte argumente, eu cred că locul lui Aksenov e la închisoare”, declară Kunițîn într-un interviu pentru Radio Svoboda.

Pe lângă asta, numirea lui Aksenov s-a produs în lipsă de cvorum (în sală erau 47 de deputați), în lipsa presei, dar, în schimb, înconjurat de oameni înarmați, care au ocupat Sovietul Suprem din Crimeea. „Acolo este armament pentru un întreg batalion și o lună de apărare”, povestește Kunițîn.

sursa: chisinaupost.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri