9.4 C
Chișinău
luni, 26 septembrie, 2022

Banca Mondială nu va oferi sprijin bugetar Republicii Moldova; Iată motivele

Must read

Comentarii recente

Banca mondialaBanca Mondială nu va oferi sprijin bugetar Republicii Moldova până când problema din sistemul bancar nu va fi soluţionată, declară directorul de ţară al Băncii Mondiale pentru Moldova, Alex Kremer.

El consideră că motivul principal al escrocheriei care s-a întâmplat în sistemul bancar în anul 2014 nu a fost înlăturat în trei cele mai mari bănci din ţară, deoarece încă nu sunt cunoscute numele adevărate ale proprietarilor de acţiuni ale acestor bănci.

În aceste condiţii, acesta spune că „fraudele s-ar putea repeta, de aceea Banca Mondială nu va oferi sprijin bugetar Republicii Moldova până când problema nu va fi soluţionată”.

Potrivit lui Alex Kremer, ceea ce s-a întâmplat la cele trei bănci demonstrează că sectorul financiar al Republicii Moldovei este influențat de factorul politic.

„Ceea ce s-a întâmplat cu BEM, Banca Socială şi Unibank a demonstrat că în soluţionarea problemelor din sectorul financiar al Moldovei este prezent nu doar elementul tehnic, dar şi cel politic”, a mai spus Kremer într-un interviu pentru Infotag.

Sursa:independent.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri