-0.8 C
Chișinău
sâmbătă, 28 ianuarie, 2023

Avocatul Melinteanu s-a ales cu amendă de doar 3000 de lei

Must read

Comentarii recente

start_1169494A luat mită de 800 de euro, dar s-a ales cu o amendă de doar 3000 de lei. Este sentinţa pronunţată de Judecătoria sectorului Buiucani în cazul avocatului Dorin Melinteanu, fiul unui judecător milionar de la Curtea de Apel, suspectat de trafic de influenţă. Asta chiar dacă Procuratura Anticorupţie a cerut să fie sancţionat penal cu amendă în valoare de 24 de mii de lei şi privarea de dreptul de a presta servicii de avocatură, pentru o perioadă de până la trei ani. Experţii din domeniul juridic susţin că fiul magistratului a scăpat basma curată fiind protejat de tatăl său. 

Procurorul care s-a ocupat de acest caz nu este de acord cu decizia Judecătoriei Buiucani şi spune că o va ataca în instanţa superioară. Mai ales că Dorin Melinteanu şi-a recunoscut anterior vina. Unii avocaţi şi comentatori politici susţin că pedeapsa este prea blândă pentru fiul judecătorului, care a cerut anul trecut de la un client suma de 800 de euro sub pretextul că ar avea influenţă asupra unor magistraţi de la Curtea de Apel, acolo unde lucrează şi tatăl său.

Precizăm că fiul magistratului Iurie Melinteanu a mai fost certat cu legea, dar a scăpat fără pedeapsă. Numele lui Dorin Melinteanu a figurat şi într-un alt dosar penal, după ce în anul 2009 a accidentat grav un motociclist în apropiere de locuinţa tatălui său. Deşi Curtea de Apel Bălţi l-a condamnat pe Dorin Melinteanu la un an de închisoare cu suspendare, ulterior Curtea Supremă de Justiţie l-a achitat pe fiul magistratului de la Curtea de Apel Chişinău. Experţii susţin că justiţia din Moldova este selectivă, amintind de cazul magistratului de la Teleneşti, condamnat la 7 ani de puşcărie pentru că a luat mită 200 de dolari.

sursa: jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri