-1.8 C
Chișinău
sâmbătă, 28 ianuarie, 2023

Avocata Poporului: Pentru a nu afecta imaginea instituţiei voi precăuta posibilitatea demisiei din funcţie, dar numai după finalizarea controlului 

Must read

Comentarii recente

Scandalul în care s-a pomenit Avocatul Poporului, Natalia Moloșag, a stârnit un val de reacții ale opiniei publice și Natalia Moloșag, Avocata Poporului, a ieșit într-o conferință de presă pentru a comenta apariția sa alături de Dumitru Godorog, un fost condamnat.

Ea a menţionat că Godorog activa în baza contractului prestări servicii, cu titlu gratuit, începând cu 2018, după un an de la pronunțarea deciziei de condamnare pentru proxenetism. Potrivit lui Moloșag, misiunea ei a fost „asigurarea incluziunii sociale, prin implicarea acestuia în acțiuni de interes comunitar”. Godorog a fost implicat „voluntar” în activitatea Avocatului Poporului și „nu a avut acces la date cu caracter personal și la acte decizionale”.

Moloșag a admis că ar putea demisiona din funcţie, dar numai dacă organele competente vor constata că a comis vreo ilegalitate sau a denigrat imaginea Avocatului Poporului.

„Pentru a nu afecta imaginea şi credibilitatea instituţiei voi precăuta posibilitatea prezentării demisiei din funcţie, dar numai după finalizarea controlului. Rezultatele controlului efectuat, atât prin inventarierea patrimoniului, cât şi controlul financiar vor fi transmise imediat organelor competente, iar persoanele ce se fac culpabile şi au fost factori decizional până la numirea mea în funcţie vor fi trase la răspundere pentru ceea ce au fost constatate şi depistate”, a mai spus Natalia Moloşag.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri