-0 C
Chișinău
sâmbătă, 4 februarie, 2023

Avionul reținut: oamenii legii au acționat în baza unei informații operative asupra unei eventuale tentative de contrabandă

Must read

Comentarii recente

Poliția de Frontieră anunță că pe cazul avionului, presupus destinat contrabandei cu țigări, reținut la 14 septembrie, a fost deschis un dosar penal.

Șeful IGPF, Rosian Vasiloi, precizează că oamenii legii au acționat în baza unei informații operative asupra unei eventuale tentative de contrabandă și a informațiilor privind survolarea ilegală a spațiului aerian al Republicii Moldova de către un aparat de zbor.

Astfel, au fost inițiate acțiuni de depistare a aeronavei respective, precum și măsurile de investigație a cazului. În noaptea de 13 spre 14 septembrie, aparatul a fost identificat și reținut.

„Au fost reținute trei persoane, două au reușit să fugă de la fața locului și au fost anunțate în căutare. Pe acest caz a fost pornit un dosar penal pentru survolarea ilegală a spațiului aerian și pentru trecerea ilegală a frontierei. Ulterior, un al patrulea suspect, a fost reținut la hotelul unde erau cazați piloții, având și el un rol în schema dată. Este vorba despre trei cetățeni ucraineni și unul belarus. În același timp, au vut loc percheziții și au fost ridicate probe”, a declarat șeful adjunct interimat al IGPF, Daniel Martnos.

Rosian Vasiloi a menționat că ancheta este în proces de desfășurare.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri