-1.7 C
Chișinău
duminică, 29 ianuarie, 2023

AVION DETURNAT: Forţele aeriene elveţiene nu au intervenit deoarece erau în afara programului

Must read

Comentarii recente

a_f_a_18_hornet_fighter_aircraft_of_the_swiss_air_force_takes_off_on_feb__20_2013_at_payerne_airport_afp_46097700Forţele aeriene elveţiene nu au intervenit în cazul avionului Ethiopian Airlines, care fusese deturnat spre Geneva, deoarece se aflau în afara programului de lucru, a anunţat un purtător de cuvânt citat de Bloomberg. Avionul deturnat a fost în schimb interceptat de avioane italiene şi franceze în spaţiul aerian elveţian.

Avionul etiopian deturnat de propriul copilot spre Geneva, unde acesta doreşte să ceară azil, a fost interceptat de avioane franceze şi italiene, care l-au escortat prin spaţiul aerian elveţian până la aeroport, unde a aterizat în siguranţă.

Forţele aeriene elveţiene nu au intervenit deoarece se aflau în afara programului de lucru, stabilit într-un mod foarte strict din cauza reducerilor bugetare.

„Avem un buget şi trebuie să facem alegeri. În vreme ce monitorizăm spaţiul aerian non-stop, intervenţiile nu pot avea loc decât în timpul programului, adică după ora 8 a.m.”, a explicat Juerg Nussbaum, purtător de cuvânt al Forţelor aeriene elveţiene.

Incidentul aerian a avut loc la primele ore ale dimineţii, avionul deturnat aterizând la Geneva la ora locală 6.02. Programul de lucru al Forţelor Aeriene este destul de lejer: de la 8 dimineaţă până la prânz, şi de la 13.30 până la 17.00.

sursa: realitatea.net

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri