9.4 C
Chișinău
sâmbătă, 10 decembrie, 2022

Austria are ambasadă în Moldova

Must read

Comentarii recente

drapel_austria Austria a deschis ambasadă la Chișinău, tocmai cînd austeritatea bugetară impune guvernul austriac să închidă ambasade și consulate în întreaga lume.

Potrivit ministrului de externe în exercițiu, Iurie Leancă, Austria și-a demonstrat susținerea pentru țara noastră încă de la obținerea independenței.

La ceremonia de deschidere a ambasadei, oficialul din cadrul Ministerului de Externe de la Viena, Reinhold Lopatka, a declarat că susține în continuare Moldova și pașii pe care-i efectuează pentru a ajunge în familia europeană.

Ambasada Austriei în Moldova își propune să sprijine proiectele sociale și cele neguvernamentale și să consolideze relațiile companiilor din cele două țări. „Vom face tot ce ne stă în puteri pentru a accelera mersul dumneavoastră spre Uniunea Europeană”, a declarat ambasadorul austriac în Moldova cu sediul la Bucureşti, Michael Schwarzinger.

Potrivit serivciului de Presă al Ministerului de Externe, Ambasada Austriei în Moldova este situată pe strada Alexei Mateevici 23/A din Capitală. Pînă acum reprezentanța Ambasadei Austriei în Moldova se afla în România.

Relațiile diplomatice dintre Austria și Republica Moldova au fost stabilite la 25 martie 1992.

 

 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri