-0 C
Chișinău
miercuri, 30 noiembrie, 2022

Aurescu: România solicită continuarea eforturilor în procesul de negociere privind Transnistria

Must read

Comentarii recente

Aurescu BogdanMinistrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, joi, la reuniunea OSCE, că România solicită continuarea eforturilor pentru obţinerea de progrese în procesul de negociere privind soluţionarea conflictului din Transnistria, potrivit unui comunicat MAE remis MEDIAFAX.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a participat, la cea de-a XXI-a reuniune a Consiliului Ministerial al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), desfăşurată la Basel, Elveţia.

Potrivit sursei citate, în cadrul intervenţiei în plenul reuniunii, ministrul român a manifestat îngrijorare faţă de criza securităţii europene, în contextul actual marcat de conflictul din Ucraina, persistenţa conflictelor îngheţate din zona Mării Negre şi încălcarea principiilor şi normelor dreptului internaţional.

Ministrul Bogdan Aurescu a reiterat sprijinul ferm al României pentru eforturile de soluţionare a crizei din Ucraina, inclusiv pentru rolul important asumat de OSCE în acest sens. El a reiterat sprijinul pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei şi pentru parcursul european al acesteia, dar şi preocuparea pentru impactul acţiunilor Federaţiei Ruse, inclusiv la nivel regional.

Sursa: mediafax.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri