-1.7 C
Chișinău
marți, 31 ianuarie, 2023

Astăzi a avut loc licitația pentru autorizarea extragerii pietrei concasate din granit din cariera Pervomaisc/Vedeți cine a câștigat-o în detrimentul R.Moldova

Must read

Comentarii recente

Azi în Ucraina a avut loc licitația pentru autorizarea extragerii pietrei concasate din granit din cariera Pervomaisc, deși legal acest drept îl deține Întreprinderea de Stat din Republica Moldova. Despre acest fapt anunță Alexandru Slusari, fost vicepreședinte al Parlamentului. Precizăm că deși cariera se află pe teritoriul Ucrainei, aparține RM.

Politicianul spune că compania Мостобуд, care ar aparține oligarhului ucrainean Vladimir Prodivus, „cu mai puțin de 300 mii euro a primit acces la 28 mln metri cubi de granit de valoare minimă de 3 MILIARDE euro, care ar trebui să fie extras și comercializat mulți ani de întreprinderea moldovenească în beneficiu bugetului Republicii Moldova”.

Slusari susține că acțiunea respectivă a fost aranjată de Eugen Buzgan, fost angajat al Agenției Proprietății Publice și „persoana de încredere a lui Prodivus și Vladimir Andronache” și că oligarhul ucrainean ar fi transmis cel puțin 50 mii euro lui Buzgan pentru rezolvarea problemei cu cariera.

„Administratorul Întreprinderii de Stat a fost selectat și numit de-facto de Buzgan și acest administrator nu a făcut absolut nimic când partea ucraineană a pornit procesul tranzacționării dreptului de extragere. Despre licitația repetată APP a aflat ocazional din internet. Operațiunea cu cedare a carierei a fost planificată și implementată în perioada când APP a fost condusă de avocatul lui Dodon, Ghenadie Tepordei. Nici el, nici direcția de securitate economică din APP nu au făcut nimic pentru a opri acest dezmăț. Direcția nu mai este. Însă oamenii de acolo stau bine mersi în funcții înalte pe lângă noul director al Agenției și în corpul de control al prim-ministrei.” – spune Alexandru Slusari.

Amintim că anterior Procuratura Generală a anunțat că cariera de piatră concasată din Pervomaisc este obiectul unui dosar penal.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri