-0.8 C
Chișinău
marți, 7 februarie, 2023

Asigurarea subvențiilor în agricultură – agricultorii vor avea posibilitatea să asigure nu doar cantitatea recoltei, dar și calitatea acesteia

Must read

Comentarii recente

Cabinetul de miniștri a aprobat mai multe modificări normative privind asigurarea subvenționată în agricultură.

Amendamentele vizează protejarea intereselor fermierilor și extinderea posibilităților de asigurare a bunurilor agricole.Conform noilor prevederi, agricultorii vor avea posibilitatea să asigure nu doar cantitatea recoltei, dar și calitatea acesteia.

De asemenea, a fost aprobată o listă nouă a riscurilor și bunurilor agricole ale căror prime de asigurare se subvenționează din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural. Bunurile au fost incluse în listă după criterii precum mărimea investițiilor și importanța anumitor culturi sau specii de animale pentru economia națională și securitatea alimentară.

De asemenea, fiecărui bun agricol îi sunt asociate riscurile specifice acestuia – secetă, inundații, grindină, boli sau patologii ale animalelor și altele. Astfel, în cazul producerii riscului, agricultorii vor fi asigurați financiar și își vor putea desfășura în continuare activitatea.

Documentul mai prevede excluderea plafonării subvențiilor pentru diferite tipuri de culturi, precum și a obligativității prezentării adeverinței de la primărie privind existența bunurilor asigurate.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri