12.2 C
Chișinău
joi, septembrie 23, 2021

Armand Goşu: „Toată construcţia lui Plahotniuc a fost dată peste cap de retragerea lui Andrei Năstase în favoarea Maiei Sandu; Regimul tremură de frica unor noi proteste”

Must read

Comentarii recente

gosu-digi-24Oligarhul Vladimir Plahotniuc a fost nevoit să-i spună lui Marian Lupu să abandoneze cursa pentru prezidenţiale ca urmare a retragerii preşedintelui Partidului Platforma DA, Andrei Năstase, în favoarea candidatului comun la alegeri.

Declaraţia îi aparţine expertului politic Armand Goşu şi a fost făcută la Digi24. Tot scenariul lui Plahotniuc, în acest scrutin, a fost dat peste cap de către Andrei Năstase, iar regimul se teme de noi proteste, a adăugat Goşu.

„În Republica Moldova, practic, toate aranjamentele au fost date peste cap de către un om – Andrei Năstase, care s-a retras în favoarea Maiei Sandu. Toată construcţia lui Plahotniuc, toate scenariile erau lucrate că Andrei Năstase nu se retrage. În momentul în care el s-a retras din joc, practic, tot scenariul lui Plahotniuc s-a prăbuşit. De asta a trebuit să-l retragă Plahotniuc pe Lupu, pentru că, dacă liderul PPDA ar fi rămas în cursă, s-ar fi împărţit electoratul între Andrei Năstase şi Maia Sandu. Ar fi avut şanse să intre Lupu în turul II. Or, în momentul în care Andrei Năstase s-a retras şi în ultimele săptămâni a spus „cu Lupu în turul doi, aţi falsificat alegerile”, „o să ieşim în stradă să apărăm rezultatul democratic al votului”, s-au speriat!”, a declarat Armand Goşu.

Totodată, expertul în spaţiul ex-sovietic a vorbit şi despre necesitatea unei clase politice noi la Chişinău.

„De ce îi este frică lui Plahotniuc? De ce îi e frică acestui regim politic, de ce îi e frică Guvernului? Ei ştiu că nu sunt legitimi! Ei ştiu foarte bine că PD a luat 15 la sută în alegerile din noiembrie 2014 şi din 15 la sută au ajuns la 60 şi ceva la sută prin cumpărare şi şantaj. Pe ei ce îi interesează? Să nu iasă lumea în stradă. Le e frică de oameni! Tremură la ideea că oamenii ies în stradă! E nevoie de o nouă elită la Chişinău, cu care să poată lucra preşedintele Iohannis şi puterea de la Bucureşti tocmai în construirea acelor instituţii puternice”, a mai spus analistul politic.

Armand Goşu a mai menţionat, printre altele, că reacţia Maiei Sandu, de a respinge sprijinul oligarhului Vladimir Plahotniuc, a fost foarte inteligentă şi corectă.

Nici oligarhul Vladimir Plahotniuc şi nici şefa serviciului de presă al Partidului Democrat nu au răspuns la telefon pentru comentarii.

Vedeţi emisiunea completă de la Digi24, cu participarea lui Armand Goşu:

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri