0.5 C
Chișinău
miercuri, 26 ianuarie, 2022

Armand Goşu: „Regimul Plahotniuc-Dodon merge împreună pentru a manipula populaţia; Televiziunile controlate de ei prezintă informaţii odioase”

Must read

Comentarii recente

dodon-plahotniucRegimul Plahotniuc-Dodon merge împreună pentru a manipula, iar televiziunile lor denaturează informaţiile la modul absolut. Ştirile prezentate de presa controlată de oligarhul Plahotniuc şi de socialişti nu au nicio legătură cu realitatea din Republica Moldova. Declaraţiile au fost făcute de istoricul şi comentatorul politic Armand Goşu, profesor al Universităţii din Bucureşti, analist specializat în spaţiul ex-sovietic, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

„Am fost şi eu 4-5 zile la Chişinău, m-am uitat din nou la Publika pe viu să văd cum se manipulează ştirile, la televiziune de ştiri apropiate socialiştilor. Televiziunile controlate de Plahotniuc, de socialişti, manipulează ştirile la modul îngrozitor, nu au nicio legătură cu realitatea din Republica Moldova. Mă uitam ieri dimineaţă, de exemplu, la ştiri cum dădea despre parcările din Bălţi, că sunt pline de gropi… Dar de ce trebuie să meargă reporterul Publika până la Bălţi să vadă, să caute acolo parcări pline de gropi, în timp ce Chişinăul este la fel plin de gropi: ieşi din bloc să mergi la serviciu şi dai în gropi, nu poţi merge cu maşina că pici în gropi. Deci, tot ce face televiziunea lui Plahotniuc sau televiziunea socialiştilor sunt manipulări odioase. De exemplu, în aceeaşi dimineaţă, mă uităm la televiziunea socialiştilor din Republica Moldova ce dădeau: dădeau ştiri despre inundaţiile de la Cahul, despre digul care s-a rupt şi o femeie luptătoare de clasă înjura Uniunea Europeană – asta tot nu e oare manipulare de la televiziunea socialiştilor?”, a declarat Armand Goşu.

„Lucrurile chiar aşa şi stau şi se vede în felul în care sunt redactate ştirile astfel că ele încearcă să transmită nişte mesaje, să inducă nişte stări de spirit… Asta am văzut vreme de mulţi ani la televiziunea lui Voiculescu, vedem până astăzi la Antena 3 prin excelenţă manipulatoare, sunt şi alte exemple pe care pot să vi le dau, dar nu trebuie să va dau exemple de la Bucureşti din moment ce Dvs. aveţi acolo la faţa locului, în Republica Moldova, asemenea exemple”, a adăugat istoricul.

Totodată, Arman Goşu a menţionat că „regimul Plahotniuc-Dodon, aceşti doi titani, unul pro-est, altul pro-vest, merg împreună în a manipula prin televiziuni populaţia”, precizând că cei doi oligarhi manipulează la modul absolut greţos adevărul prin aceste ştiri contorsionate.

„Exact ca şi la Chişinău nimeni nu mai avea încredere în procurori până în momentul în care au început să aresteze politicieni: l-au condamnat pe fostul premier Adrian Năstase, au condamnat zeci de miniştri şi atunci lumea a început să creadă cu adevărat în Procuratură. Procuratura din Republica Moldova ar putea să câştige încredere şi respect prin arestarea de exemplu a lui Plahotniuc – atunci lumea o să creadă cu adevărat că Procuratură e serioasă şi îşi face datoria, nu că e manipulată şi este subordonată diverşilor oligarhi, cum este astăzi”, a mai spus expertul de la Bucureşti.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri