1.6 C
Chișinău
miercuri, 7 decembrie, 2022

Armand Goşu: Candidatul unic al forţelor antioligarhice, miza momentului; Are şanse enorme să câştige alegerile prezidenţiale

Must read

Comentarii recente

armand gosu roCandidatul comun al forţelor antioligarhice are şanse enorme să câştige alegerile prezidenţiale. Este nevoie de o mobilizare exemplară a cetăţenilor, iar o victorie la scrutinul de alegere a şefului statului va fi prima breşă în regimul oligarhic condus de Plahotniuc.

Declaraţiile aparţin lui Armand Goşu, istoric şi specialist în problemele spaţiului est-sovietic. Expertul de la Bucureşti a fost invitatul Orei Expertizei de la Jurnal TV.

„Candidatul comun are şanse enorme să câştige alegerile. E şansa cea mare a Republicii Moldova pentru schimbare. În această toamnă este nevoie de o mobilizare exemplară. Electoratul, populaţia, opinia publică să împingă în această funcţie importantă un om necontrolat. Va fi prima breşă în sistemul oligarhic din RM”, a declarat Armand Goşu.

„Mi se pare miza momentului ca în următoarele zece zile să se ajungă la desemnarea unui candidat comun dintre Maia Sandu şi Andrei Năstase. Dacă nu se va alege un candidat comun, populaţia va fi manipulată că nu Plahotniuc e vinovat că am ratat oportunitatea de a schimba ceva, dar candidatul respectiv că nu şi-a respectat cuvântul”, a adăugat comentatorul de la Bucureşti.

Potrivit expertului, principalul adversar al regimului Plahotniuc  este liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, iar asta o demonstrează inclusiv linşajului mediatic la care este supus liderul mişcării protestatare.

„În ultimii doi ani, în RM a fost  o criză politică generată de furtul miliardului care a declanşat proteste de amploare. În urma lor, scena politică sa reaşezat pe dreapta.  Avem Platforma DA şi liderul acesteia, Andrei Năstase, care s-a conturat în principalul adversar al regimului controlat de temutul oligarh Plahotniuc. Asta mi se pare de departe candidatura cea mai bine conturată. În rest nu am văzut atacuri foarte dure susţinute împotriva altui candidat la alegerile prezidenţiale. E clar pentru Plahotniuc că Năstase trebuie scos din joc”, a mai spus Armand Goşu.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri