4.1 C
Chișinău
vineri, 3 decembrie, 2021

Aproximativ 80 de burse de merit vor fi acordate tinerilor din R. Moldova în anul de studii 2021-2022

Must read

Comentarii recente

În scopul susţinerii performanţelor academice ale tinerilor, Cabinetul de Miniştri a aprobat în ultima şedinţă lista studenţilor şi elevilor, beneficiari ai burselor de merit în anul de studii 2021-2022.

Astfel, vor fi acordate următoarele tipuri de burse de merit, finanţate din bugetul de stat, conform Hotărârii de Guvern nr. 65/2021: 

  • Bursa Republicii – 12 burse pentru studenţii ciclului I, ciclului II, studii integrate, învăţământ medical şi farmaceutic din instituţiile de învăţământ superior (1640 lei); 
    Bursa Guvernului – 30 de burse pentru studenţii ciclului I, ciclului II, studii integrate, învăţământ medical şi farmaceutic din instituţiile de învăţământ superior (1365 lei); 
  • Bursa „Gaudeamus” – 20 de burse pentru elevii din instituţiile de învăţământ profesional tehnic postsecundar şi postsecundar nonterţiar (990 lei).
  • Bursa Preşedintelui Republicii Moldova – 15 burse, dintre care 10 burse pentru studenţii ciclului I, ciclului II, studii superioare integrate, învăţământ medical şi farmaceutic din instituţiile de învăţământ superior (1490 lei) şi 5 burse pentru elevii din instituţiile de învăţământ profesional tehnic postsecundar şi postsecundar nonterţiar (1155 lei).

Guvernul urmează să înainteze Preşedinţiei spre promulgare lista candidaţilor la Bursa Preşedintelui Republicii Moldova. La bursele de merit au candidat studenţii şi elevii care au obţinut în anul precedent de studii o medie a notelor la sesiunea de vară nu mai mică de 9 (profilurile /domeniile de studiu tehnic, agrar, economic, medical, militar, drept şi real) şi nu mai mică de 9,5 (profiluri/domenii de studiu umaniste).
 

Astfel, pentru Bursa Republicii, au fost depuse 27 de dosare, pentru Bursa Guvernului – 46 de dosare, pentru Bursa „Gaudeamus” – 20 de dosare, iar pentru Bursa Preşedintelui au fost depuse 23 de dosare.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri