-0.8 C
Chișinău
sâmbătă, 28 ianuarie, 2023

Apelul unui Primar ucrainean către Europa : „ Vă rugăm să încheiați un acord de asociere între Uniunea Europeană și comunitatea teritorială a orașului Rava –Russkaia”

Must read

Comentarii recente

UPrimarul orașului Rava – Russkaia vrea să adere separat de Ucraina la Uniunea Europeană. La adunarea cu orășenii, Irina Vereșciuk a trimis o declarație Parlamentului European, transmite correspondent.net.

„Comunitatea orașului nostru ca nimeni altcineva știe că Europa oferă oportunități și perspective. Și de aceea nu sîntem de acord, nu acceptăm, nu recunoăștem și nu ne supunem hotărîrii anti-ucrainene a guvernului. Vă rugăm să nu ascultați politicienii și funcționarii, majoritatea cărora desfășoară astăzi în mod deschis acțiuni anti-ucrainene, ci cetățenii de rînd, care spun „da” Europei , „da” acordului de asociere” , a declarat primarul orașului ucrainean Rava-  Russkaia.

În același context, Irina Veresciuk a menționat că Ucraina este Europa și locul său este în lumea civilizată și nu în robia imperială. Rava-Russkaia, ca un oraș situat la 2 km de Uniunea Europeană, mental, spiritual, cultural, istoric este Europa.

„Avînd în vedere acest lucru, vă rugăm să încheiați un acord de asociere între Uniunea Europeană și comunitatea teritorială a orașului Rava –Russkaia”, subliniază primarul.

Orașul Rava – Russkaia numără peste 8 mii de locuitori și este situat la granița Ucrainei cu Polonia.

 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri