21.1 C
Chișinău
joi, 18 august, 2022

Apel în adresa ambasadorilor UE şi SUA: Plahotniuc trimite poliţia pe la casele oamenilor să le ceară să nu iasă la protestul din 24 aprilie, iar activiştii Platformei DA sunt chemaţi la securitate

Must read

Comentarii recente

protest parlament 20 ian 2016Cetăţenii sunt intimidaţi să nu iasă la noul protest antiguvernare organizat de Platforma Demnitate şi Adevăr duminică, 24 aprilie. Poliţia vine pe la casele oamenilor pentru a le cere socoteală pentru mesajele postate pe Facebook, iar în raioane, activiştii Platformei sunt chemaţi la securitate

Despre aceasta anunţă jurnalistul Vasile Năstase, membru al Consiliului Marii Adunări Naţionale, care a atras atenţia despre acest fapt şefului Delegaţiei UE în RM, Pirkka Tapiola, precum şi ambasadorului SUA la Chişinău, James D. Pettit.

„Domnule Pirkka Tapiola, domnule James D. Pettit, este normal ca poliţia să treacă pe la casele oamenilor pentru a-i intimida să meargă la protest? Este normal ca activiştii Platformei Civice Demnitate şi Adevăr din raioane să fie chemaţi la SIS? Este normal ca poliţia lui Plahotniuc să-i înveţe pe cetăţenii ţării ce anume să posteze pe Facebook? Este normal ca primari de la PD să cheme cetăţenii la primărie şi să-i ameninţe să nu participe la protestul din 24 aprilie? Ce s-ar întîmpla într-o ţară membră a UE, sau in SUA dacă s-ar proceda în acest fel cu propriii cetăţeni?”, se arată într-o postare pe o reţea de socializare.

„Plahotniuc turbă! A trimis poliţia la casele oamenilor pentru a-i intimida pentru ce scriu pe Facebook. În raioane, activiştii Platformei sunt chemaţi la securitate. Oameni din bârlogul său ne informează că frica piticului a atins cote alarmante. Cere să i se întărească paza, are temerea că va fi trădat de cei care-l apără de popor. Plahotniuc, regimul tău criminal a intrat în convulsii! Până la comă mai e un pas!”, adaugă reprezentantul Platformei DA.

Vasile Năstase a prezentat şi un exemplu al unui cetăţean care a fost vizitat acasă de poliţie, după ce a îndemnat oamenii pe Facebook să iasă la protestul din 24 aprilie.

„Numai ce la mine ACASĂ a venit poliţia – nu le-am deschis, deoarece stapânul apartamentului, fiul, nu era acasă. De după uşă mi-au spus că vor sa vorbească cu mine despre postările mele pentru 24 aprilie, care cică cheamă la destabilizarea situaţiei. Eu le-am raspuns că ei au destabilizat situaţia şi le-am zis să plece şi să nu vină cu aşa chestii”, afrimă cetăţeanul.

Consiliul Marii Adunări Naţionale a anunţat un nou protest de amploare în centrul capitalei, care va avea loc pe 24 aprilie, de la ora 12, în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Potrivit reprezentanţilor mişcării protestatare, actuala guvernare nu mai poate pretinde că este legitimă, iar drept dovadă pot servi şi decizia Comisiei Electorale Centrale care a refuzat iniţierea referendumului republican de revizuire a Constituţiei cerut de peste 400 de mii de cetăţeni.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri