26.1 C
Chișinău
marți, 28 iunie, 2022

Anularea alegerilor din Chișinău, discutată în acest moment în Comisia de afaceri externe din Parlamentul European // LIVE

Must read

Comentarii recente

Decizia cu privire la anularea alegerilor din Chișinău este discutată în acest moment la ședința Comisiei de afaceri externe din Parlamentul European. Totodată, este abordat și investigațiile fraudei bancare.

Situația de la Chișinău a ajuns pe agenda PE la propunerea europarlamentarului român Cristian Preda, coordonator al Grupului Partidului Popular European în Comisia Afaceri Externe a Parlamentului European.

„Primul este legat de anularea inacceptabilă a rezultatului alegerilor de la Chișinău și al doilea punct va fi „furtul miliardului”. E o chestiune care a rămas în atenția noastră, există și o întrebare adresată de către unul dintre membrii Comisiei de Afaceri Externe în privința investigațiilor făcute pe tema miliardului și această a doua chestiune va fi și ea discutată mâine”, a anunțat europarlamentarul.

Accesați acest link pentru a urmări în direct discuțiile din cadrul Comisiei de afaceri externe din Parlamentul European.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

 1. MAFIA MOLDOVENEASCĂ ȘI COORDONATORUL EI PLAHOTNIUK NU SE PREDAU NICIODATĂ

  „Russkie nikogda ne sdaiutsea”, adică „rușii nu se predau niciodată” – ne repetau la nesfârșit ruso-bolșevicii în timpul ocupației rusești. Se predau, se predau și încă cum se predau! Se predau chiar și cu milioanele! Din surse
  ruso-bolșevice în timpul celui de-al Doilea Război Mondial nemții și aliații lor au luat peste 4,5 milioane de prizonieri de război ruși. Din surse germane numărul prizonierilor ruși, care s-au predat nemților și aliaților lor în cel de-al Doilea Război Mondial depășea 5,5 milioane. În același timp, aceleași surse rusești spun, că în cel de-al Doilea Război Mondial rușii au luat prizonieri 2,3 milioane de nemți și 0,14 milioane de români.

  Am dat aceste cifre pentru ca să le fie clar tuturor o dată și pentru totdeauna, că mafia moldovenească și coordonatorul ei, oligarhul uzurpator, fățarnic, viclean și minciunos Plahotniuk nu se predau niciodată. Motivul pentru care justiția mafiotului Plahotniuk n-a validat alegerile municipale este că pe parcursul zilei de 3 iunie, Andrei Năstase ar fi efectuat agitație electorală prin intermediul live-video: „Instanța a considerat că, cu toate că în adresările sale către alegători, concurentul electoral îi îndemna să se prezinte la vot, și să voteze pentru cine consideră ei de cuviință, acțiunile lui reprezintă agitație electorală. Instanța a constatat că este doar prerogativa organelor electorale, ca în ziua alegerii să se adreseze către alegători cu îndemnul de a se prezenta la vot”.

  Adică, eu ca cetățean, în ziua alegerilor n-am dreptul să-mi chem vecinii la vot, chiar dacă îmi chem compatrioții să voteze pentru cine consideră ei de cuviință, cică aceasta este prerogativa organelor electorale, ca în ziua alegerii să se adreseze către alegători cu îndemnul de a se prezenta la vot. Cetățenii, chiar dacă sunt de bună credință, dar n-au dreptul să facă acest lucru. În aceea, că această motivare a judecătorilor pupincuriști este de fapt găselnița stăpânului lor, oligarhul uzurpator, fățarnic, viclean și minciunos
  Plahotniuk nu încape nici o îndoială. Coordonatorul mafiei a dat ordin ca alegerea chișinăuienilor să nu fie validată. Motivul putea fi oricare, unul mai năstrușnic ca altul. De exemplu, de ce candidatul este antioligarhic? De ce se permite o astfel de discriminare? Ce oligarhii nu-s și ei oameni?

  Apropo, este cunoscut faptul că mobilizându-se pe rețelele de socializare spre sfârșitul zilei de vot alegătorii de dreapta din România l-au ales președinte pe șvabul Klaus Iohannis. Și atunci pe rețelele de socializare se chema la vot în ziua alegerilor pentru persoana concretă Klaus Iohannis, da nu pentru cine credeau ei de cuviință. Și nici unui judecător pupincurist nu i-a trecut prin cap să invalideze alegerile. Aaa, că atunci era vorba de țara membră a Uniunii Europene România, iar acum este vorba de țara capturată Moldova și stăpânul ei, oligarhul uzurpator, fățarnic, viclean și minciunos Plahotniuk? Păi, asta-i altă zeamă de pește!

  Președinta PAS Maia Sandu a afirmat, într-o postare pe Facebook, că justiţia „a călcat în picioare opţiunea liberă şi democratică a cetăţenilor. Astăzi ei au scuipat şi au dat pe jos cu ceea ce ne-a mai rămas de preţ – votul nostru.
  Plahotniuc vrea să ne arate că lui nu-i pasă de oameni! Că el decide în această ţară – decide cine câştigă şi cine pierde. Noi însă ne vom apăra votul, pentru că e unica armă care ne-a rămas împotriva dictaturii. Noi le spunem ferm uzurpatorilor – ne vom apăra votul cu orice preţ!”

  ***

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri