1.6 C
Chișinău
miercuri, 7 decembrie, 2022

Antonescu: În România există consens politic pentru susținerea integrării R. Moldova în UE

Must read

Comentarii recente

Antonescu-Ponta-Iohannis-vicepremierPreşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri, la întâlnirea cu preşedinţii de raioane din Republica Moldova, că în România există consens politic pe două subiecte, politica externă şi susţinerea integrării Republicii Moldova în UE.

“E păcat că sunt numai două, am avea nevoie de consens pe mai multe, dar şi acestea două sunt extrem de importante. E consensul legat de orientarea politicii externe româneşti şi e consensul legat de efortul nostru de a fi parteneri privilegiaţi, de a fi prieteni, de a fi primii prieteni, de a ne comporta drept ceea ce suntem, ca fraţii, în raport cu dumneavoastră şi cu aspiraţiile dumneavoastră, respectând deciziile, independenţa, statalitatea şi dreptul dumneavoastră, al celor din Republica Moldova, de a face marile opţiuni politice”, a spus Antonescu, citat de eoficial.ro.

Liderul liberal a subliniat că decizia de liberalizare a vizelor pentru cetăţenii moldoveni este una extrem de importantă, “un pas întru totul necesar, dar un pas care deschide de fapt ceea ce noi toţi sperăm să fie o apropiere, o cooperare accelerată la orice nivel”.

Antonescu a declarat că, în contextul crizei internaționale din ultimele săptămâni, țări precum Republica Moldova, Ucraina sau Georgia s-au apropiat de Uniunea Europeană

“Din această criză puteţi şi putem avea de câştigat şi poate că această criză, iată, se văd deja nişte rezultate, a făcut înalţi responsabili ai UE să înţeleagă că această opţiune spre libertate, spre Uniunea Europeană, spre prosperitate, spre un model democratic pe care şi noi l-am îmbrăţişat trebuie susţinută, trebuie susţinută acum şi aici, că trebuie dată o perspectivă clară şi aspiraţiei unei ţări, precum Republica Moldova sau Ucraina sau Georgia. Trebuie să li se răspundă foarte clar, să li se dea o perspectivă foarte clară, să li se dea semne că sunt acceptaţi, că sunt doriţi, că există deja o viziune comună pentru un destin comun”, a mai spus Antonescu.

El a mai afirmat că, deşi PNL este în Opoziţie, susţine programele de acţiuni ale Guvernului la nivelul cooperării economice, cooperării energetice şi la toate celelalte capitole.

La întâlnire a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri