22.2 C
Chișinău
joi, 18 august, 2022

Angajaţii Căii Ferate susţin că au fost intimidaţi să nu iasă la proteste

Must read

Comentarii recente

cale-ferataProtestul anunţat pentru vineri de către angajaţii Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” a fost dat peste cap. La acţiune au ieşit doar câteva persoane.

Potrivit lor, cei mai mulţi colegi care urmau să vină la manifestaţie au fost forţaţi să iasă de dimineaţă la curăţenie generală, deşi sunt în şomaj tehnic de pe 5 ianuarie. În caz contrar, şefii i-ar fi ameninţat că vor fi concediaţi. Pe de altă parte, directorul general al CFM, Iurie Topală, respinge acuzaţiile.

Acţiunea de protest trebuia să aibă loc în această dimineaţă în faţa Gării. Însă, la miting au ieşit doar şase oameni. Ceilalţi angajaţi care urmau să vină ar fi fost intimidaţi.

Şi de această dată, oamenii s-au plâns că nu au bani şi au cerut să li se plătească salariile restante.

Contactat de Jurnal TV, directorul CFM, Iurie Topală, a spus că salariaţii întreprinderii nu au fost intimidaţi şi că el nici nu ştia că pentru astăzi era planificat un miting. Precedentul protest al angajaţilor CFM a avut loc acum două săptămâni. Atunci, şeful instituţiei a declarat că suma restanţelor salariale depăşeşte 110 milioane de lei şi că vor fi achitate treptat în următorii doi ani.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri