-1.7 C
Chișinău
marți, 31 ianuarie, 2023

Andrei Spînu nu s-a întâlnit cu Miller, dar spune că va începe o discuție cu o echipă de la Gazprom săptămâna aceasta

Must read

Comentarii recente

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a declarat în cadrul unei conferințe de presă, că nu a reușit să aibă o întrevedere cu președintele Consiliului de Administrație al Gazprom, Alexei Miller, în cadrul vizitei sale în Federația Rusă. În schimb, oficialul moldovean a purtat discuții cu Elena Burmistrova, vicepreședinta Comitetului de Management Gazprom și director general al Gazprom export. 

„M-am asigurat că nu ce vom confrunta cu o situație de criză, de altfel, pentru moment nu exisă niciun temei de îngrijorare. De asemenea, cu doamna Burmistrova am convenit să inițiem discuțiile pe agenda noastră comună și anume pe implementarea pachetului energetic 3 a datoriilor existente între Moldovagaz și Gazprom și referitor la semnarea unui contract pe termen lung”, a spus Spînu.

„Chiar în această săptămână vom începe discuțiile cu o echipă de la Gazprom pentru a agrea un plan de lucru. Suplimentar, am ținut să-i menționez că prețul pentru luna octombrie nu este unul justificat și ar fi unul irealist pentru Moldova și nu este în concordanță cu modul în care a fost semnate contractele anterior. În acest context, am solicitat să extindem contractul la condițiile vechi, iar în paralel să continuăm discuțiile la subiectele de pe agenda comună”, a mai adăugat ministrul.

Andrei Spînu a mai spus că există „un plan pentru orice eventualitate, care va fi implementat cu toată responsabilitatea de către Guvern.”

Amintim că prețul stabilit conform contractului prelungit cu Gazprom este de 790 de dolari pentru mia de metri cubi, în luna octombrie iar contractul între MoldovaGaz și Gazprom a fost prelungit pentru 1 lună. 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri