-3.8 C
Chișinău
vineri, 3 februarie, 2023

Andrei Spânu: e prematur acum să spunem care vor fi tarifele, discutăm cu MoldovaGaz, iar ei cu Gazprom

Must read

Comentarii recente

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu, a declarat că urmărește evoluția prețurilor la gaz pe piața internațională și discută cu reprezentanții MoldovaGaz în contextul necesității semnării unui nou acord cu Gazprom de livrare a gazelor naturale.

„Noi urmărim ceea ce se întâmplă pe piața internațională referitor la prețul la gaz. Ați menționat corect că jucătorii de bază în acest proces sunt companiile implicate în acest proces și vorbim aici în mod special de MoldovaGaz și Gazprom. În același timp, vă informăm că Ministerul e în discuții permanente cu conducerea MoldovaGaz. Chiar astăzi am avut o discuție cu directorul acestei companii, în vederea stabilirii modului în care să facem următorii pași și să stabilim cum vom parcurge această perioadă până la semnarea de prelungire a contractului de livrare a gazului.

Deci, la moment noi urmărim cu atenție ceea ce se întâmplă. Suntem în discuții cu compania din R. Moldova. Compania din R. Moldova este în discuții cu Gazprom. La moment este prematur să expunem care vor fi tarifele și cum va evalua prețul pentru cetățenii din R. Moldova. Noi avem un alt mecanism de stabilire a prețurilor pentru țara noastră care este diferit de cel care îl vedem la bursele internaționale”, a spus Andrei Spânu în cadrul unei conferințe de presă.

Amintim că, președinta Maia Sandu a declarat anterior că negocierea noului contract cu Rusia privind achiziționarea de gaze naturale este responsabilitatea MoldovaGaz. „Este o formulă care este stabilită deja și este vorba despre relații comerciale contractuale între două instituții”, a declarat șefa statului în cadrul unei emisiuni televizate de la tv8.

Moldova negociază un nou contract cu Gazprom privind achiziționarea de gaze naturale. Șeful MoldovaGaz a declarat deja că o scumpirea este inevitabilă, ținând cont de tendințele de la bursele internaționale. O eventuală majorare a tarifului pentru consumatorii finali ar putea atinge cifra de circa 30%.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri