20.2 C
Chișinău
duminică, 14 august, 2022

Andrei Năstase: „Voi crea o echipă puternică, care să asigure promovarea unor politici eficiente pentru dezvoltarea municipiului Chişinău”

Must read

Comentarii recente

Liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, a vorbit despre acţiunile care vor fi întreprinse atunci când va ajunge în funcţia de primar al capitalei.

Potrivit lui Andrei Năstase, prima direcţie de activitate va fi consolidarea echipei primarului general. „Vom crea o echipă puternică, care să asigure promovarea unor politici eficiente în vederea dezvoltării municipiului Chişinău.

De asemenea, vom utiliza atribuţiile primarului în ceea ce priveşte numirea şi încetarea raporturilor de serviciu sau de muncă cu personalul primăriei, pretorii, vicepretorii şi secretarii preturilor de sector, conducătorii subdiviziunilor administraţiei publice municipale (direcţii generale, direcţii, servicii etc.), conducătorii de servicii publice, conducătorii instituţiilor publice municipale, conducătorii întreprinderilor municipale aşa cum prevede expres Legea”, a declarat liderul Platformei DA în cadrul unui interviu pentru portalul Tribuna.

„În acelaşi timp, aş vrea să fiu foarte clar: noi nu vom face „epurări administrative” cu scopul de a politiza instituţia. Unele schimbări care vor avea loc, vor fi realizate strict în scopul eficientizării managementului Primăriei, iar oamenii instalaţi acolo vor fi selectaţi pe criteriile integrităţii, profesionalismului şi meritocraţiei. Vom face uz de atribuţiile primarului şi în ceea ce priveşte conducerea, coordonarea şi controlul asupra activităţii serviciilor publice municipale”, a adăugat Andrei Năstase.

În continuare, preşedintele Platformei DA a spus că o altă direcţie de activitate va fi colaborarea instituţională cu Consiliul Municipal Chişinău în interesul chişinăuienilor.

„Vom încerca să avem o relaţie corectă cu acesta. Dacă majoritatea „multicoloră” în Consiliu va încerca să boicoteze activitatea primarului, nu vom avea altă soluţie decât să facem uz de atribuţiile primarului care sunt destul de mari. Sperăm însă în discernământul aleşilor locali şi o conlucrare în beneficiul chişinăuienilor”, a explicat Andrei Năstase.

În context, liderul DA a mai spus că „aş vrea ca locuitorii municipiului Chişinău să fie conştienţi de faptul că Primarul general are suficiente atribuţii pentru a-şi pune în aplicare angajamentele electorale. Aceste atribuţii vizează toate aspectele administrării municipiului Chişinău, cum ar fi: conducerea activităţii executive a Primăriei, atribuţii care vizează administrarea patrimoniului municipal, atribuţii în domeniul elaborării şi gestionării bugetului municipal”.

„În acest sens, vom depune toate eforturile pentru a pune timp de un an bazele realizării angajamentelor făcute, iar la alegerile locale din 2019, vom solicita de la locuitorii municipiului Chişinău  majoritatea în Consiliu pentru a îndeplini plenar toate proiectele frumoase şi utile pentru capitala noastră”, a punctat Andrei Năstase.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

 1. TURBULENȚE CU AVIONUL DE DREAPTA?

  Mai alaltăieri presupuneam, că pot fi unele adieri de vânt în jurul avionului de dreapta, dar până la turbulențe în jurul acestuia, încă mai este mult. Aaa, că la înălțime bate destul de tare vântul? Păi asta-i altceva și după modesta mea părere acest vânt se datorează acelor „cocoloașe”, care s-au lipit de fundul dolofan al dlui Andrei Năstase și se țin scai de dumnealui din trecutul nu prea îndepărtat din legătura cu „favoriții” oligarhului uzurpator de tristă pomină
  Plahotniuk, renumiții „penali fugari Țopa”. Foarte posibil că acești indivizi sunt și penali, că fugari sunt precis și ghilimelele din această sintagmă trebuiesc înlăturate.

  Dar oricum am mai spus-o și mai o repet, pe mine personal această legătură nu mă deranjează și în comparație cu „mușuroiul” de la fundul oligarhului uzurpator
  Plahotniuk, aceste câteva „cocoloașe”, care se țin scai de fundul liderului PPDA Andrei Năstase par a fi o nimică toată. Aaa, că membrii partidului PAS cu preponderență intelectuali pot avea cu totul altă părere în această privință, păi asta-i cu totul altceva!

  Următoarele alegeri municipale din Chișinău vor fi mult mai strânse ca scor electoral decât precedentele. Aceste alegeri în afară de adversarii tradiționali, socialiștii monstrului mancurt prorus, actualul președinte erijat Igor Dodon și
  democrații autocrați ai oligarhului uzurpator Plahotniuk ne vor aduce și adversari noi, trebuind să-i înfruntăm și cu PPE Moldova al colaboraționistului Iurie Leancă, dar și pe cel puțin o parte din PUN Moldova al expreședintelui român „animal” politic Traian Băsescu. Că atât oligarhul uzurpator de tristă pomină Plahotniuk, cât și colaboraționistul Iurie Leancă cu expreședintele român „animal” politic Traian Băsescu vor declara într-un glas că „susțin” candidatul dreptei nu trebuie să avem nici o îndoială. Că vor face cu totul altceva, cea mai îndreptățită să ne confirme această „susținere” pe care a simțit-o pe pielea proprie este dna președintă PAS Maia Sandu.

  În aceste condiții avem noi oare dreptul moral, înainte de toate, să riscăm cu un candidat ca liderul PPDA dl Andrei Năstase, care are aninate de fund „cocoloașele” de care am vorbit mai sus? Oligarhul uzurpator Plahotniuk cu tot „mușuroiul” de la fundul său, spre deosebire de dl Andrei Năstase nu candidează la funcția de primar general al municipiului Chișinău. În așa condiții toate tunurile imperiilor media ale oligarhului uzurpator Plahotniuk și monstrului mancurt prorus Igor Dodon, dar și pe filierele acoliților lor din PPE Moldova și PUN Moldova vor fi cu toate
  tunurile îndreptate asupra dlui Andrei Năstase și „amicilor” lui, „penalii fugari” Țopa.

  Municipiul Chișinău este fieful partidului PAS al dnei Maia Sandu. Poate că întradevăr partidele de dreapta în primul tur trebuie să participe aparte, ca în sfârșit să aflăm cum stau lucrurile în realitate în municipiul Chișinău pe segmentul
  de dreapta? Cu condiția ca partidele de dreapta să nu se atace reciproc și să nu se încurajeze absenteismul electoral din aceste partide, procentul lor comun nicidecum n-are cum să scadă. Ba din contra, poate crește și totodată se vor închide pentru totdeauna gurile cârcotașilor politici de dreapta, care vor să se ascundă după votul pe liste comune de dreapta.

  Reieșind din cele spuse mai sus cred că dna președintă PAS Maia Sandu a luat singura decizie înțeleaptă în situația creată și a trimis un chestionar la fruntașii PAS pentru a vedea, dacă să-l susțină sau nu pe dl Andrei Năstase. Situația cu un candidat la funcția de primar general al Chișinăului cu „cocoloașe” la fund este mult prea riscantă și complicată, prea multe sunt puse în joc și o decizie autoritară și pripită în acest sens ne poate costa foarte scump pe toți.

  Și în încheiere vreau să mai amintesc încă o dată tuturor compatrioților noștri cu vederi politice de dreapta din Chișinău și Bălți despre „mușuroiul” care s-a acumulat
  la fundul oligarhului uzurpator Plahotniuk și pentru care eu cred, că va trebui să răspundă cândva. În primul rând capturarea justiției, care a dus la capturarea Parlamentului, apoi formarea Guvernul de buzunar cu penalii Iurie Leancă și Chiril Gaburici. Aici se adaugă bătaia de joc de poporul moldovenesc cu tergiversarea la nesfârșit a dosarului escrocului Ilan Șor, tergiversare care miroase tare a mită,
  numeroasele atacuri raider, printre care și instalarea în fotoliul primarului general de Chișinău a „plahotniucicăi” Sivia Raider (Radu). Schimbarea sistemului de vot în unul mixt, atât de comod pentru fraudare de către oligarh și acoliții săi, monstrul mancurt prorus Dodon și colaboraționistul penal Iurie Leancă, ne-a pecetluit soarta
  pentru mulți ani de acum înainte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri