23.3 C
Chișinău
joi, 11 august, 2022

Andrei Năstase: „Suntem şi vom fi mereu un partid al poporului şi vom face schimbările asumate anume pentru oameni, pentru viitorul lor mai bun aici, Acasă”

Must read

Comentarii recente

Platforma Demnitate şi Adevăr, care a luat naştere din rândul mişcării protestatare, a devenit o formaţiune cu sprijin popular, cu sprijin european, dar şi o alternativă politică viabilă actualei clase politice oligarhice şi geopolitice. Este declaraţia liderului Platformei, Andrei Năstase, care a venit cu un mesaj la doi ani de la înfiinţarea formaţiunii:

„Şi la ceas de aniversare putem spune: Am rămas oameni, alături de oameni. Am continuat lupta, ne-am apărat democraţia, libertatea, demnitatea şi identitatea.

Prima şi cea mai mare victorie este să te învingi pe tine însuţi, spunea un mare filosof din antichitate. Şi da, fiecare dintre noi, fiecare dintre colegii mei am obţinut o primă victorie politică atunci când, din stradă, din vâltoarea protestelor populare am avut curajul să trecem pe palier politic, pentru ca cetăţenii, aşa cum ne îndrumau, să aibă pentru cine vota, să fie siguri că au o alternativă politică viabilă. Am rămas însă oameni, alături de oameni.

Am continuat lupta, ne-am apărat democraţia, libertatea, demnitatea şi identitatea.

De frica schimbărilor profunde, oligarhii ne-au vrut doar în stradă, în afara procesului politic, în afara procesului electoral. Noi să strigăm, iar ei să fure. Noi să protestăm, iar ei să ne mintă, să ne spună braşoave, să ne compromită idealurile şi valorile civilizaţiei europene.

Nu am abandonat strada, nu am renunţat la mişcarea protestatară, cea mai curată şi mai sinceră din câte au fost. Rămânând în stradă, noi am reuşit o performanţă extraordinară, am pus bazele unei alternative politice viabile actualei clase politice oligarhice şi geopolitice, am pus pe picioare o formaţiune cu sprijin popular, cu sprijin european. Nu în zadar zilele trecute Platforma Demnitate şi Adevăr a acces în cadrul Partidului Popular European, cea mai mare şi mai puternică familie a Uniunii Europene.

Iată de ce putem spune cu mândrie: suntem şi vom fi mereu un partid al poporului şi vom face schimbările asumate anume pentru oameni, pentru viitorul lor mai bun aici, Acasă!”.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

 1. NECROPSIA TÂRGULUI VLAD PLAHOTNIUK – ILAN SHOR (2)

  Autodenunțul primarului orașului Orhei, Ilan Shor a avut loc în ziua de 13 septembrie 2015, iar peste numai 32 de zile, pe 15 octombrie 2015, la prima ședință a parlamentului din sesiunea toamnă-iarnă, lui Vlad Filat i-a fost retrasă imunitatea parlamentară cu votul a 79 din totalul de 101 de deputați, după ce cu o solicitare în acest sens în plenul parlamentului venise procurorul general Corneliu Gurin, care a declarat că există bănuieli și depoziția lui Ilan Shor cum că Vlad Filat ar fi implicat direct în fraudele de la Banca de Economii, fapte de corupție și trafic de influență.

  Deci pentru a ieși la bancherul de numai 28 de ani Ilan Shor, care fraudase BEM (Banca de Economii), Banca Socială și Unibank cu peste un miliard de dolari(!), faptă care mai târziu a fost numită „jaful secolului” și care urma să aibă probleme mari cu justiția, pentru ai propune să-l înfunde pe „colosul” la vremea ceia, principalul său oponent politic Vlad Filat, uzurpatorul Vlad Plahonniuk i-au ajuns doar 32 de zile.

  Mă rog, jurnaliștii de doi bani ar scri titluri pompoase, ca „32 de zile care au zguduit Republica Moldova”. Nimic mai fals, deoarece „colosul” Vlad Filat avea picioare de mămăliguță mucegăită, iar uzurpatorul Vlad Plahotniuk î-l cunoștea bine datorită afacerilor sale anterioare pe bancherul hoț Ilan Shor și nevoile, care dăduse busna peste el de mai mult timp.

  În momentul în care hoțul miliardului Ilan Shor a depus denunțul minciunos împotriva lui Vlad Filat pentru a-și salva pielea de închisoare, strigând desnădăjduit și arătând la Vlad Filat ceva de tipul „Uite hoțul! Prindeți hoțul!”, târgul cu uzurpatorul Vlad Plahotniuk fusese deja definitivat. Hoțul miliardului Ilan Shor primea din partea stăpânului justiției uzurpatorul Vlad Plahotniuk garanția libertătii și posibilitatea de a se folosi în voie de cel
  puțin o parte din banii furați, iar uzurpatorul Vlad Plahotniuk obținea înfundarea în închisoare și înlăturarea din viața politică pentru totdeauna a principalului său oponent politic, Vlad Filat.

  Nu se cunosc detalii mai amănunțite ale târgului între uzurpatorul Vlad Plahotniuk și autorul „jafului secolului” escrocul Ilan Shor. Viitorul ne poate pregăti surprize mari. Circumstanțele pot fi nefavorabile unuia dintre ei sau la amândoi și atunci vor „împuți brânza”. Atunci vom afla toate celelalte detalii. Ce parte din miliard i-a revenit uzurpatorului Vlad Plahotniuk și ce parte i-a revenit escrocului Ilan Shor?

  Dar pentru poporul moldovenesc mult mai lamentabile sunt urmările politice ale târgului dintre cei doi. Excluderea din viața politică a șefului PLDM a dus l-a împrăștierea în toate părțile c-a mușcați de un roi de bondari „țețe” a „juncanilor” din cireadă sa atât de redutabilă altă dată. În cele din urmă lucrurile s-au mai liniștit și bietele „animale” s-au mai aciuat, care și pe unde, dar cu părere de rău majoritatea, cum de altfel uzurpatorul își plănuise de la bun început s-au oprit în „grajdurile” sale albastre.

  Cât de bizar nu ne-ar părea, dar capturarea Parlamentului, instalarea guvernului de buzunar Pavel Filip, dar și ceia cei mult mai grav schimbarea sistemului electoral de alianța între uzurpatorul Vlad Plahotniuk și monstrul mancurt Igor Dodon, ceia ce ne afundă în bezna autocrată, sunt urmările târgului de interese meschine și ticăloase între oligarhul uzurpator Vlad Plahotniuk și escrocul bancar de numai
  28 de ani la săvârșirea fraudei „secolului”, Ilan Shor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri