-0 C
Chișinău
joi, 1 decembrie, 2022

Andrei Năstase şi Maia Sandu: Îl vom împiedica pe Plahotniuc să ajungă premier; Voinţa populară e mai presus de orice decizie a Curţii Constituţionale

Must read

Comentarii recente

plahotniucViitorul preşedinte al Republicii Moldova trebuie să facă un angajament că nu va numi în fruntea instituţiilor de stat oameni cu probleme de identitate, consideră liderii forţelor antiologarhice, Andrei Năstase şi Maia Sandu.

Candidaţii la funcţia de preşedinte al RM din partea PPDA şi PAS afirmă că nu-l vor lăsa pe oligarhul Vladimit Plahotniuc să devină premier.

„Voinţa populară este mai presus de orice decizie a Curţii Constituţionale. Toţi ştim că CC este aservită. Preşedintele poate face şi un referendum cu privire la alegerea unui prim-ministru. Năstase nu va numi niciodată un prim-ministru ca Plahotniuc”, a declarat Andrei Năstase în cadrul emisiunii Interpol de la TV7, referindu-se la decizia Curţii prin care l-a obligat pe preşedintele Nicolae Timofti să desemneze un premier agreat de majoritatea parlamentarilor.

„Preşedintele trebuie să facă un angajament că nu va numi în fruntea instituţiilor oameni cu probleme de integritate. Să ajute la consolidarea acestor instituţii. Dacă CC are o problemă, să şi-o rezolve, iar deputaţilor dacă nu le place, să iniţieze procedura de impiciment a preşedintelui. Vreau să văd reacţia poporului”, a adăugat Maia Sandu.

Precizăm că liderii forţelor antioligarhice au anunţar că decizia cu privire la candidatul comun al forţelor antioligarhice va fi luată după ce se vor afla rezultatele celor două sondaje făcute de IRI şi Konrad Adenauer, unul dintre care va fi făcut public la începutul săptămânii viitoare.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri