20 C
Chișinău
sâmbătă, 1 octombrie, 2022

Andrei Năstase şi Maia Sandu condamnă atacul asupra Jurnal: „Până acum ne-a apărat pe noi, acum este de datoria întregii societăţi să apărăm Jurnal TV”

Must read

Comentarii recente

andrei si maiaAtacurile regimului în adresa Jurnal TV reprezintă o lovitură dură dată democraţiei din Republica Moldova. Guvernarea nu-şi doreşte să audă de la televizor că este acuzată de corupţie, iar principalul instrument pe care mizează este maniuplarea cetăţenilor. Declaraţiile aparţin liderilor forţelor antioligarhice Andrei Năstase şi Maia Sandu şi au fost făcute în această seară la Cabinetul din Umbră de la Jurnal TV.

„Este o lovitură dură dată democraţiei, libertăţii de exprimare. A fost un proces pus la cale din timp. Plahotniuc înţelege foarte bine că urmează alegerile parlamentare şi că acest post TV, care era unica speranţă în spaţiul mediatic, trebuie închis. CCA a sancţionat Jurnal TV fără ca o lege să prevadă acest lucru. Este ceva grav să sistezi publicitatea pentru trei zile. Până acum Jurnal TV ne-a apărat pe noi, acum cred că este de datoria întregii societăţi să apărăm Jurnal TV, corpul redacţional, oamenii de valoare care şi-au sacrificat sănătatea, unii dintre ei şi-au pus pericol viaţa. Asta voi face eu cu echipa şi sper că şi întreaga societate”, a declarat liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase.

„Este extrem de periculos ceea ce se întâmplă. Am asistat şi în trecut la tentative de intimidare a reprezentanţilor presei care nu este controlată. Acum aceste tentative au devenit mai frecvente. Observăm o creştere a gradului de tupeism din partea autorităţilor. Este foarte grav ce urmăresc aceste autorităţi.

Regimul îşi doreşte doar televiziuni care să îl laude, care să povestească de dimineaţa până seara cât de bun este Guvernul, Parlamentul, etc. Cei care conduc astăzi această ţară nu-şi doresc să audă de la televizor că ei sunt acuzaţi de corupţie, că în această oameni sunt foarte mulţi oameni săraci şi trăiesc greu, despre relatările dvs. că democraţia este în pericol. Respectiv au găsit un instrument foarte puternic care se numeşte manipularea cetăţenilor şi toate sursele de informare pe care ei nu le controlează sunt un pericol pentru ei”, a adăugat preşedinta PAS, Maia Sandu.

Liderii forţelor antioligarhice afirmă că influenţa presei libere, inclusiv a Jurnal TV, s-a văzut la alegerile prezidenţiale, atunci când în pofida unei campanii de denigrare puse la cale de holdingul lui Plahotniuc în adresa Maiei Sandu, candidatul unic a obţinut un rezultat bun.

„Prin intermediul Jurnal TV şi a celor din presă care sunt atacaţi acum cu atâta vehemenţă s-a realizat un echilibru, chiar dacă era o luptă inegală, ei cu toporul, noi cu piciorul. Maia Sandu a acumulat un procent foarte bun. Cu toată presa, dezinformarea şi minciuna nu au putut să acopere lumina venită de la Jurnal, Ziarul de Gardă, alte portaluri”, a spus Andrei Năstase.

„Am făcut o analiză şi am văzut cât de diferite erau rezultatele din raioanele în care exista alternativă de informare, o alternativă a televiziunilor celor doi, pentru că acum îl avem şi pe Plahotniuc şi pe Dodon. Cei doi au împărţit piaţa media şi vedem că au aceeaşi modalitate de a face presă”, a menţionat Maia Sandu.

Precizăm că astăzi administraţia Jurnal Trust Media a anunţat reformarea postului de televiziune în legătură cu atacurile la care a fost supusă instituţia de-a lungul activităţii sale şi care s-au înteţit în ultima perioadă, culminând cu rezilierea unilaterală şi necondiţionată a contractului de locaţiune de către proprietarul în care Jurnal TV îşi are sediul de şapte ani.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri