26.2 C
Chișinău
sâmbătă, 25 iunie, 2022

Andrei Năstase şi Maia Sandu anunţă formarea unei platforme a forţelor proeuropene şi antioligarhice care vor face front comun împotriva binomului Plahotniuc-Dodon

Must read

Comentarii recente

Platforma Demnitate şi Adevăr şi Partidul Acţiune şi Solidaritate anunţă formarea unei platforme a forţelor proeuropene şi antioligarhice care vor face front comun împotriva binomului Plahotniuc-Dodon.

Anunţul a fost făcut cu puţin timp în urmă de liderii celor două formaţiuni, Andrei Năstase şi Maia Sandu. Astfel, cele două partide vor face front comun la următoarele alegeri parlamentare, îndemnând reprezentanţii societăţii civile, dar şi alte forţe proeuropene să se alăture.

„Formalizăm astăzi colaborarea celor două formaţiuni politice, iar prin asta ne angajăm în faţa oamenilor să demontăm cu demnitate regimul criminal care a ruinat ţara noastră şi a alungat un milion de cetăţeni pe drumurile străinătăţii. Colaborarea dintre cele două partide se va produce în perspectiva participării la următoarele alegeri parlamentare. Părţile vor participa într-un bloc electoral al forţelor autentic proeuropene, constituit pe baza principiului egalităţii şi reciprocităţii, cu invitarea reprezentanţilor societăţii şi altor forţe politice în cazul în care pot să aducă valoare adăugată listei şi să ajute la o mobilizare mai mare a electoratului. În cazul stabilirii listei, dar şi a candidaţilor comuni pentru circumscripţiile uninominale, accentul se va pune pe integritatea candidaţilor şi meritocraţie”, a declarat liderul Platformei DA.

„Referendumul a demonstrat că socialiştii sunt mult mai slabi decât sunt. Doar lui Plahotniuc îi convine un PSRM puternic pe care să-l folosească pe post de sperietoare. Acest referendum a demonstrat că Dodon nu ar fi ajuns preşedinte dacă Plahotniuc nu-l ajuta. Putem să scăpăm de Plahotniuc şi Dodon doar printr-o mobilizare extraordinară a forţelor sănătoase proeuropene şi antioligarhice. Sub umbrela creată de PAS şi Platforma DA ne propunem să aducem împreună toate forţele politice proeuropene şi antioligarhice, în primul rând cele cu care am făcut front comun la alegerile prezidenţiale din 2016, dar şi reprezentanţi din afara politicului, persoane respectate în societate, din diverse sfere ale vieţii publice şi private, membri ai societăţii civile”, a spus preşedinta PAS, Maia Sandu.

Potrivit liderilor DA şi PAS, în procesul stabilirii listei electorale la alegerile parlamentare, dar şi la identificarea candidaţilor comuni pentru circumscripţiile uninominale se va lua în calcul concluziile unor experţi din rândul societăţii civile şi a presei independente de investigaţie, care vor verifica integritatea fiecărui candidat în parte.

„Facem apel şi către Diaspora noastră, care a fost nedreptăţită, să se implice cât mai mult în procesul de schimbare a regimului cleptocratic”, a menţionat Andrei Năstase.

Cele două formaţiuni politice au precizat că vor prezenta în curând detalii despre mecanismul de creare a platformei.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri