3.2 C
Chișinău
sâmbătă, 4 decembrie, 2021

Andrei Năstase: Protestez faţă de maniera iresponsabilă în care trustul lui Plahotniuc denaturează afirmaţiile mele; Platforma DA susţine opţiunea proeuropeană

Must read

Comentarii recente

 

andrei nastase pman„Protestez a mia oară faţă de maniera iresponsabilă în care unele redacţii din trustul lui Plahotniuc sau finanţate ocult de acesta denaturează afirmaţiile mele din diverse emisiuni la care particip ca invitat. Ultima ispravă s-a petrecut acum câteva ore, când publika.md, hotnews.md, mesaj.md şi deschide.md pretind că aş fi spus că, odată ajunsă la putere, Platforma Demnitate şi Adevăr ar opri procesul integrării europene.” Despre aceasta a scris Andrei Năstase pe o reţea de socializare, menţionând că Platforma Demnitate şi Adevăr susţine opţiunea proeuropeană.

Precizăm că în timp ce liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, declară că susţine opţiune proeuropeană şi luptă în continuare pentru democraţie, unele portaluri de ştiri afiliate oligarhului Vladimir Plahotniuc distorsionează declaraţiile făcute de Năstase în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la Pro TV. În cadrul emisiunii, Năstase a menţionat că întoarcerea ţării pe făgaşul normalităţii este una dintre cele mai importante priorităţi ale mişcării protestatare, precizând că susţine vectorul european.

„În toată perioadă de când protestam împreună, am primit asigurări de la Usatîi şi Dodon că se va pune batista pe ţambal la vectorul geopolitic pentru o perioadă de timp. Un an sau un an şi jumătate, în care ne ocupăm de decriminalizarea instituţiilor de drept şi de reglementare, ne ocupăm de curăţarea CCA-ului, CEC-ului, etc. Punem ţara pe făgaşul normalităţii şi apoi revenim la geopolitică. Nu va fi nici unire, nici dezunire dacă va fi instalat un regim feroce al lui Plahotniuc”, a declarat Andrei Năstase.

Liderul Platformei DA mai spune că este dreptul poporului de a-şi alege geopolitica sau vectorul pe care-l va urma ţara. „Noi suntem opţiunea proeuropeană. În momentul în care ţara ta arde, nu trebuie să te uiţi la culoarea găleţii lui Dodon sau la culoarea găleţii lui Usatîi sau te duci şi o stingi. După ce ai stins casa şi gata, poţi trăi în ea, laşi poporul Republicii Moldova să-şi aleagă şi geopolitica, şi vectorul, şi cum vede el mai bine că trebuie să fie”, a adăugat Năstase.

„Noi nu ne batem pentru a ajunge în Parlament, noi ne batem pentru un drept fundamental: pentru dreptul de alege pe acel care vrea să te reprezinte. În fond, ne batem pentru democraţie”, a conchis liderul mişcării protestatare.

Totodată, Andrei Năstase a menţionat că Acordul de Asociere cu UE trebuie implementat.

 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri