-1.8 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

Andrei Năstase privind situația de la Apă-Canal Chișinău: Nu acceptăm să avem o dare de seamă pe la sfârșitul lui martie, nu ne convine

Must read

Comentarii recente

Astăzi, în cadrul ședinței CMC, a fost pusă în discuție problema acoperirii costurilor capitale suportate de către SA Apă-Canal Chișinău și achitarea creditului BERD-BEI contractat de întreprindere.

Andrei Năstase, președintele fracțiunii Platforma DA, l-a întrebat pe șeful Apă-Canal Chișinău, de la ce aparat bea cafea. Întrebarea a fost un motiv pentru a afla în ce măsură Apă-Canal și-a limitat cheltuielile: se mai dau premii de milioane managementului, se mai procură aparate sofisticate pentru cafea și altele.

„Vreau să mă asigur că tentativa pe care au curmat-o colegii mei din consiliul de administrație Apă-Canal acum câteva săptămâni, de a institui pentru managementul companiei premii, nu se va mai repeta” – a precizat Andrei Năstase.

Șeful întreprinderii municipal Apă-Canal, Anatolie Lichii, l-a asigurat pe Năstase că asemenea practici au fost curmate.

Andrei Năstase a menționat că va solicita în numele Platformei Demnitate și Adevăr sprijinul CMC pentru un amendament la această decizie privind obligativitatea întreprinderii Apă-Canal să prezinte nu mai târziu de data de 15 noiembrie un raport financiar pe cele nouă luni de activitate a acesteea.

„Nu acceptăm să avem o dare de seamă pe la sfârșitul lui martie, nu ne convine. Avem niște reprezentanți în Consiliul de Administrație al companiei, dar e nevoie ca și CMC să fie informat nemijlocit cu privire la starea de lucruri la Apă-Canal.”- a spus Andrei Năstase.

Platforma DA a susținut decizia, precizând că votul acesta a fost dictat exclusiv de necesitățile chișinăuienilor, care nu trebuie supuși și altor crize pe fundalul celor deja existente.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri