„Am primit informații că în aceste ultime două săptămâni de campanie spațiul mediatic și al rețelelor de socializare va fi inundat cu știri false, sondaje micinoase, reportaje propagandistice, poze falsificate grosolan, interceptări telefonice trucate și prelucrate. Toate acestea fiind elaborate foarte profesionist pe enorme sume de bani negri proveniți din furturile de miliarde de la cetățeni. Există deja numeroase site-uri și pagini clonă care fac o propagandă mincinoasă la adresa mea. Banii cetățenilor, banii moldovenilor, care au fost furați prin tot felul de scheme de corupție sunt acum folosiți pentru a plăti specialiști din țară și din străinătate care se ocupă de falsificarea acestor texte, a fotografiilor, care produc clipuri video mincinoase, chiar cu prelucrarea tehnică a vocii mele, a imaginilor și a contextelor”, a declarat Andrei Năstase.

Candidatul comun al forțelor proeuropene a amintit în context de campania prezidențială, unde s-au folosit tehnici similare împotriva Maiei Sandu. „Se întâmplă din nou și mult mai grav”, a menționat Năstase.

De asemenea, președintele Platformei DA susține că, potrivit informațiilor pe care le deține, în ziua votului, persoane din afara Chișinăului vor fi aduse cu autobuzele pentru a vota.

„Vor vota cu mai multe buletine, vor vota și morții și cei care sunt plecați în străinătate. Vor încerca să schimbe rezultatele alegerilor pentru că sunt disperați să rămână la putere pentru a fura țara în continuare, pentru a-și păstra averile, pentru a scăpa de lege”, a mai spus Andrei Năstase.

Liderul Platformei DA a făcut apel către locuitorii capitalei, dar și către toți cetățenii Republicii Moldova să sancționeze aceste manipulări și minciuni printr-o mobilizare pe 20 mai, iar ulterior în cadrul alegerilor parlamentare din toamnă.

„Haideți cu toții la vot pentru a le arăta că nu pot să ne mintă și să ne fure în continuare așa cum au făcut-o timp de peste 20 de ani”, a spus Andrei Năstase.

De asemenea, liderul Platformei DA a solicitat Procuraturii să se sesizeze și să facă demersurile necesare pentru a identifica și trage la răspundere pe cei care au pus la cale această campanie de dezinformare și manipulare.

Sursa:jurnal.md