-0 C
Chișinău
miercuri, 30 noiembrie, 2022

Andrei Năstase, la întâlnirile cu senatori şi deputaţi români: „Regimul instaurat la Chişinău de Plahotniuc vrea să-şi subordoneze şi preşedinţia”

Must read

Comentarii recente

andrei-machedon-bucurestiPreşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, a întreprins pe 13 septembrie o vizită la Bucureşti, în cadrul căreia a avut mai multe întâlniri cu senatori şi deputaţi români, dar şi cu membri ai societăţii civile.

Invitaţia a venit din partea unor reprezentanţi ai partidelor care fac parte din cea mai mare familie politică europeană, PPE, în contextul apelului adresat de Andrei Năstase clasei politice din România.

Liderul Platformei DA a discutat cu interlocutorii săi despre realităţile vieţii social-politice de la Chişinău, despre scrutinul prezidenţial din 30 octombrie şi despre încercările guvernării antipopulare de a se menţine la putere, inclusiv prin fraudarea alegerilor.

„Regimul autocrat instaurat la Chişinău de Plahotniuc şi acoliţii săi vrea să-şi subordoneze şi ultima redută – preşedinţia, pentru a deţine puterea absolută. După ce şi-a subordonat puterea legislativă şi executivă, toate instituţiile de reglementare şi control, autoritatea electorală şi mass-media, Plahotniuc încearcă acum să primească şi girul partenerilor de dezvoltare. Acoperindu-se cu masca de european şi vehiculând mitul geopolitic, oligarhul Plahotniuc, de fapt, compromite parcursul european al Republicii Moldova”, a menţionat Andrei Năstase.

Liderul Platformei DA a reiterat îndemnul către clasa politică din România să nu se lase manipulată de alura de unionist şi european, pe care o etalează Plahotniuc în timp ce supune propriul popor unui genocid social.

Andrei Năstase a mai subliniat că guvernul român urmează să monitorizeze strict utilizarea suportului financiar acordat ţării noastre, pentru a se convinge că fondurile sunt administrate transparent şi corect în folosul cetăţenilor Republicii Moldova, dar nu al clicii de la guvernare.

„Politicienii români l-au încurajat pe Andrei Năstase în demersurile sale de consolidare a societăţii civile, de scoatere a instituţiilor statului din captivitate, precum şi de construire a unui stat de drept, cu o justiţie corectă şi echitabilă”, se menţionează în comunicatul formaţiunii.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri