12.7 C
Chișinău
miercuri, 28 septembrie, 2022

Andrei Năstase: „La genocidul social se adaugă o povară insuportabilă – miliardele furate; Nu putem admite o asemenea batjocură”; Liderul DA îndeamnă societatea civilă să se convoace

Must read

Comentarii recente

andrei presedintieRegimul oligarhului Vladimir Plahotniuc se joacă cu răbdarea cetăţenilor care au fost împovăraţi cu miliardele furate. Părinţii, copiii şi nepoţii noştri vor achita nota de plată pentru cei care au furat şi au pus în genunchi această ţară. Declaraţia a fost făcută de către liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase.

„Regimul criminal Plahotniuc se joacă cu răbdarea oamenilor, pe umerii cărora pune miliardele furate şi îi obligă la achitarea acestora pe parcursul următorilor 25 de ani. Această povară, în loc să cadă pe umerii hoţilor, va fi dusă şi de generaţiile viitoare. Părinţii, copiii şi nepoţii noştri vor achita nota de plată pentru cei care au furat şi au pus în genunchi această ţară. Nu putem admite o asemenea batjocură la adresa propriului nostru popor. Avem acumulate peste 100 de mii de semnături împotriva acestei fărădelegi. Oamenii nu mai pot trăi de sărăcie şi umilinţă. La genocidul social actual se adaugă o povară insuportabilă”, a declarat Andrei Năstase.

Totodată, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr face apel către organizaţiile societăţii civile, către Forumul Civic, dar şi către liderii partidelor de opoziţie: „Trebuie să oprim dezmăţul”.

„Vă îndemn să ne convocăm într-o reuniune lărgită pentru a elabora strategia unor acţiuni consolidate pentru a nu admite noul jaf de proporţii pus la cale de acest regim împotriva propriilor cetăţeni.

Totodată, mă adresez deputaţilor, să se opună prin toate mijloacele legale, inclusiv printr-o moţiune de cenzură împotriva acestui guvern ilegitim. Hoţilor, scoateţi mâna din buzunarul cetăţeanului, acolo nu mai este nimic, aţi furat totul, acum vreţi să vă dăm şi cămaşa de pe noi?. Nu o să vă meargă de această dată. Cumpăraţi-vă un calendar şi număraţi puţinele zile care v-au rămas până când o să ajungeţi la puşcărie”, a adăugat Andrei Năstase.

Precizăm că Guvernul Filip şi-a asumat răspunderea pentru un proiect de lege prin care miliardul de dolari furat de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank este pus pe seama cetăţenilor. Decizia a fost luată astăzi în cadrul cabinetului de miniştri. Potrivit proiectului, Ministerul Finanţelor va emite şi va transmite BNM obligaţiuni de stat în sumă de peste 13 miliarde de lei, pe un termen de până la 25 de ani, cu o rată efectivă a dobânzii de 5% anual. Cifra reprezintă suma creditelor de urgenţă acordate în 2014 şi 2015 de BNM celor trei bănci care ulterior au falimentat.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri