„Am fost impresionat de deschiderea cu care am fost primiți de către primarul Vienei, un om de o sobrietate aparte, un om care insuflă încredere oricui. M-a impresionat faptul că primarul Vienei a pus accent pe creșterea rolului relațiilor directe dintre orașele europene și mesajul sau de încurajare a continuării dezvoltării relațiilor dintre cele două capitale. Cred că prin această vizită, am apropiat mai mult și Chișinăul, dar și Republica Moldova, de Europa”, a declarat Andrei Năstase.

 Relațiile noastre vor continua și se vor amplifica, astfel încât într-o bună zi să putem să ne dorim înfrățirea celor două capitale, Viena și Chișinău, a adăugat primarul ales al capitalei.

„Nu putem uita că Viena este de mai bine de 7 ani orașul considerat cu cea mai înaltă calitate a vieții din Europa.Trebuie să spun am fost surprins de faptul că la Viena funcționează o asociație foarte importantă a românilor. O asociație cu rezultate benefice tuturor românilor. Mă bucură foarte mult unitatea noastră, oriunde ne-am afla”, a adăugat primarul ales al capitalei”, a mai spus Andrei Năstase.

Anterior, edilul ales al capitalei a declarat că va prelua bune practici și proiecte de succes de la primari și guvernele UE indiferent de culoarea politică, în beneficiul capitalei și al oamenilor.

În prezent, Andrei Năstase a reușit să obțină deja deschiderea unor primari din România care vor ajuta noua administrație să preia proiecte de succes la Chișinău.

Năstase a menționat că va avea o colaborare strânsă cu Bucureștiul, cu capitala culturală a României – Sibiul, cu capitala inovării și tineretului – Clujul, cu cei din Suceava, Botoșani, Timișoara, Craiova. Totodată, primarul ales al capitalei a stabilit deja contacte la nivelul primăriei Parisului și urmează să facă acest lucru și cu alte capitale importante din UE.

Andrei Năstase la Viena
Andrei Năstase la Viena
Sursa:jurnal.md