9.5 C
Chișinău
sâmbătă, septembrie 25, 2021

Andrei Năstase: Holdingul lui Plahotniuc mă linșează mediatic, trișează și produce știri false en gros // APEL

Must read

Comentarii recente

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, candidatul unic al forțelor antioligarhice la alegerile din capitală, a lansat un apel în legătură cu știrile manipulatorii lansate de instituțiile aservite puterii, televiziunile din holdingul oligarhului Vladimir Plahotniuc și a site-urilor false.

„Apelez la partenerii de dezvoltare a Republicii Moldova, la organizațiile de apărare a dreptului omului, la presa independentă să monitorizeze de pe acum modul de desfășurare a campaniei electorale locale, căci ilegalitățile semnalate nu doar în acest Apel, ci și în alte demersuri ale noastre, viciază clar procesul, care nu poate fi numit democratic”, a declarat Andrei Năstase.

Astfel, după știrea falsă cu cei 30 de mii de sirieni, media controlată de Plahotniuc a lansat și alte informații denigratoare. În context, candidatul comun al forţelor democratice spune că dacă ştirile false şi instigatoare vor fi tirajate şi în continuare, campania electorală pentru alegerile locale poate fi considerată fraudată.

 „Dacă atacurile manipulatoare la adresa mea și, implicit, a opoziției anti-oligarhice, nu vor fi dezavuate, condamnate și stopate, dacă vor continua filările, provocările tot mai instigatoare, care sunt pe punctul de a se transforma în atacuri fizice la persoana mea, campania electorală actuală deja poate fi considerată fraudată”, a adăugat Andrei Năstase.

Vedeți mai jos Apelul integral lansat de Andrei Năstase către:

Delegația Uniunii Europene

 OSCE

 Oficiul Consiliului Europei

  Promo-LEX

  Asociația Presei Independente

  Consiliul de presă

  Corpul diplomatic

  Organizații de apărare a drepturilor omului

  Presa independentă

Fac acest Apel către apărătorii drepturilor omului, partenerii de dezvoltare a Republicii Moldova, presa independentă pentru a atrage atenția asupra modului total impardonabil de a face „campanie electorală” a instituțiilor aservite puterii, a televiziunilor din holdingul lui Plahotniuc, a site-urilor false, care au împânzit internetul, a sutelor de trolli plătiți din banii furați de la oameni. Modul în care toate aceste entități mă linșează mediatic, dezinformează, trișează și produc știri false en gros, este abominabil și îl declar un abuz deosebit de grav, o încălcare sfidătoare a drepturilor omului, a legislației, a deontologiei, a regulilor civilizate de comportament social și electoral.

Desfășurarea pe principii democratice a actualei campanii electorale pentru funcția de primar al municipiului Chișinău este periclitată de pe acum de multiplele ilegalități comise de instituțiile statului și de presa aservită lui Plahotniuc. Una dintre cele mai grave fraude a comis-o Consiliul Coordonator al Audiovizualului, care a decis într-un mod total aberant să nu monitorizeze pe parcursul campaniei actuale posturile de televiziune din holdingul mediatic controlat de președintele Partidului Democrat, aflat la putere (decizia CCA nr.10/61 din 17 aprilie 2018). Acum aceste instituții media au mână liberă pentru a-și promova propriii candidați și a denigra prin falsuri tirajate la greu candidatul unic al opoziției anti-oligarhice fără a fi sancționați conform legislației în vigoare. Exemple de rigoare există zilnic.

Canal3.md –Trollii PPDA şi ştirile false etc.

De menționat că un material denigrator, elaborat la centrul de comandă al PD este imediat preluat de o armată întreagă de site-uri fake sau portaluri afiliate regimului. Regăsim imediat un material ca acesta Iulian Chifu: Năstase i-a furat startul Maiei Sandu şi vrea voturile celor pe care i-a înjurat la Publika TVmoldova24.info, ziarulnational.md, livenews.md, deschide.md, etc.

Un exemplu concludent este mediatizarea unei false declarații de avere, care  nu a fost altceva decât un atac furibund la adresa mea. În cadrul așa ziselor reportaje au fost expuse tendențios informațiile despre bunurile declarate de mine, denaturându-se total datele privind bunurile imobile ce-mi aparțin.

”Conturi bancare cu MII DE EURO, MAŞINI şi CASE de LUX. Averea impresionantă a lui Năstase, care spune că nu câștigă nimic în ultimii ani”

”Andrei Năstase trăiește pe picior mare, deși infirmă acest fapt. În declarația de la CEC la capitolul surse de venit a indicat zero lei”

”Oficial, îi merge… rău, în realitate mai dă, Doamne. Deşi are averi impresionante, Andrei Năstase, spune că nu câştigă nimic în ultimii ani”

”Averile ascunse ale lui Năstase. Oficial nu a câștigat în ultimii doi ani niciun bănuţ, dar trăieşte în continuare pe picior mare”

De remarcat că niciunul din materialele denigratoare nu conține poziția mea asupra chestiunilor ce mă privesc, fiind evidente tertipurile de montaj și informația neveridică, situație ce contravine flagrant prevederilor art.7 din Codul Audiovizualului.  Cu atât mai grav este faptul că pentru a tiraja această dezinformare, sunt folosite rețele cu acoperire națională de frecvențe terestre, care, conform legii, fac parte din patrimoniul național.

După ce au vehiculat insistent, de multiple ori, în toate genurile de media, neadevăruri crase privind averea mea, după ce au creat site-uri și pagini FB false, promovând minciuni, după ce au furat sloganele  noastre, acum distribuie și spoturi fabricate cu conținut fals, folosind atributele logistice, pachetele grafice și sonore ale campaniei electorale desfășurate de Platforma DA. (Vezi aici)

De remarcat, că niciuna dintre somațiile Platformei DA referitoare la încălcările legislative adresate CCA și instituțiilor media denigratoare nu s-a învrednicit de răspuns. Mai mult, CCA s-a eschivat de răspundere, cerând părerea… posturilor reclamate.

Atât instituția de reglementare în audiovizual, precum și instituțiile media controlate de Plahotniuc încalcă frecvent, repetat, cu rea-credință, legislația în vigoare și slujesc doar scopurilor meschine ale acestuia de a se menține la guvernare, inclusiv prin linșarea mediatică a celui mai puternic oponent al său. Cu regret, mai multe instituții media s-au alăturat acestei campanii reprobabile de denigrare și dezinformare impertinentă a electoratului.

Timpul.md – Fost consilier al președintelui Băsescu: Năstase a furat startul și a devenit cel mai urât și controversat candidat al opoziției pro-europene. Se bate pentru locul trei în Chișinău

Un alt nume “sonor” pe lista dubioșilor din anturajul lui Andrei Năstase: Gheorghe Bălan, judecătorul “de curte” al Ţopilor

Telegraph.md – (VIDEO EXCLUSIV) LUI ANDREI NĂSTASE NU-I PASĂ DE REGULI! CANDIDATUL PPDA LA PRIMĂRIA CHIȘINĂU TRAVERSEAZĂ STRADA PE UNDE APUCĂ (preluat și de hotnews.md)

ANALIST POLITIC: ANDREI NĂSTASE ESTE O SCULĂ OLIGARHICĂ. UN PAS ADEVĂRAT, NU UNUL FALS, ÎMPOTRIVA OLIGARHIEI, AR FI FOST DACĂ PAS IDENTIFICA UN CANDIDAT ONEST

ANDREI NĂSTASE CERE BANI DE LA CETĂȚENI PENTRU A ACHITA PORTALURI DE ȘTIRI CA SĂ FIE MEDIATIZAT POZITIV

Evenimentul.md – Mass-media regională critică susținerea de către PAS a candidaturii lui Andrei Năstase

Încă un personaj certat cu legea, protejat de liderul Partidului Platforma DA, Andrei Năstase

Ziarulnational.md – Ce spune Candu despre „candidatul UNIC” Năstase și pe cine va susține PD la alegerile din Chișinău: „Am acces la INFORMAȚII importante…

Puteți să mă BATEȚI cu ce vreți, dar nu cred în integritatea lui Năstase”

Candidatul la Primăria Chișinău cu NOUĂ case și zece terenuri: Casa de milioane din Chișinău, scrisă pe numele mamei sale. Cum arată?

Vox.publica.md – Andrei Năstase nu mai prezintă interes nici pentru cititorii  Jurnal.md. Știrile despre Silvia Radu sunt mult mai citite

Democracy.md -Nicolae Negru, despre Andrei Năstase: „Nu cumva de la atacul raider asupra Victoriabank privind banii ascunși de el pe conturile mamei și soacrei sale?”

Today.md – Negru îl desființează pe Năstase – o sculă oligarhică propusă nouă drept întruchiparea luptei cu oligarhia!

Atenționăm încă o data opinia publică, instituțiile democratice, partenerii de dezvoltare, că această campanie fără precedent împotriva mea și a echipei mele, inițiată  de centrul de comandă al lui Plahotniuc confirmă faptul că oligarhul este speriat de eventuala victorie a forțelor anti-oligarhice nu doar în capitală, dar și ca un prim pas de eliberare a întregii țări din captivitate.

 Apelez la partenerii de dezvoltare a Republicii Moldova, la organizațiile de apărare a dreptului omului, la presa independentă să monitorizeze de pe acum modul de desfășurare a campaniei electorale locale, căci ilegalitățile semnalate nu doar în acest Apel, ci și în alte demersuri ale noastre, viciază clar procesul, care nu poate fi numit democratic.

Dacă atacurile manipulatoare la adresa mea și, implicit, a opoziției anti-oligarhice, nu vor fi dezavuate, condamnate și stopate, dacă vor continua filările, provocările tot mai instigatoare, care sunt pe punctul de a se transforma în atacuri fizice la persoana mea, campania electorală actuală deja poate fi considerată fraudată.

Andrei Năstase,

Președinte al Platformei DA,

Candidat unic al opoziției antioligarice, pro-europene,

pentru funcția de primar al municipiului Chișinău

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

2 COMENTARII

 1. REGHINA PROMITE CĂ VA HRĂNI COPII NOȘTRI CA LA RESTAURANTE ȘI VOR FI TOȚI DURDULII CA DÂNSA!

  După ce candidatul Partidului “ȘOR” la funcția de primar general al Capitalei Reghina Apostolova a promis că, “Copiii noștri vor fi hrăniți, ca la restaurante”, toți ceilați
  candidați la primărie n-au ce căuta acolo!

  Evreii ăștea de la Orhei “Jiru beseatsea!” sau pentru cei, care nu știu rusa “Își ies din minți!” Măi, da prostălani mai pot fi moldovenii noștri, când nimeresc pe mâinile evreilor!

 2. ESCROCUL ILAN ȘOR ȘI „VAMPIRUL” SILVIA RADU LUSTRUIȚI DE PROPAGANDA OLIGARHULUI PLAHOTNIUK

  De ce escrocul Ilan Șor? Fiindcă Ilan Șor controlând consiliile de administrație a trei bănci moldovenești le-a estorcat de suma enormă de 2,9 miliarde de dolari. Escrocul Ilan Șor a fost recunoscut vinovat de spălare de bani și înșelăciune prin abuz de încredere, iar la 21 iunie 2017 a fost condamnat la 7 ani și jumătate de pușcărie. Timp de aproape jumătate de an, dosarul său s-a prăfuit la Judecătoria Buiucani, deoarece nu avea cine să-i traducă sentința motivată.

  De ce vampirul Silvia Radu? Findcă Silvia Radu având diferite funcții de conducere în compania Unión Fenosa timp de 16 ani ca un adevărat vampir a supt sângele poporului moldovenesc prin numeroase măriri exagerate și neîntemeiate a prețului la energia electrică pe motiv de scădere continuă a cursului monedei naționale. Numai în anii 2015-2016, fiind președintă a Unión Fenosa în Moldova „vampirul” Silvia Radu declară
  venituri enorme de aproape 13,5 milioane de lei moldovenești. Oare cineva mai are dubii că acești bani nu sunt luați de la poporul moldovenesc?

  După aproape opt luni de blocaj, dosarul pe numele escrocului Ilan Șor a ajuns pe masa Curții de Apel Cahul. Prima ședință de judecată în dosarul Șor, care urma să aibă loc pe data de 02.04.2018 la Curtea de Apel Cahul, a fost amânată. Atât escrocul Ilan Șor, cât și avocații săi, nu au venit la proces. Potrivit judecătorilor, unul dintre apărătorii lui Șor a solicitat amânarea ședinței, întrucât inculpatul s-ar fi îmbolnăvit. Avocatul nu a prezentat însă niciun document care ar confirma acest lucru. Următoarea ședință în dosarul fraudei bancare a fost fixată peste aproape două luni pe data de 23.05.2018. Dacă Șor nu va veni din nou, procurorul ar putea dispune aducerea forțată a acestuia.

  Primara interimară a capitalei, Silvia Radu, a fost înregistrată pe data de 24.04.2018 în calitate de candidat independent în alegerile din 20 mai pentru funcția de primar al mun. Chișinău. Aceasta nu-i prima tentativă raiderului Silvia Radu de a apărea în fața electoratului moldovenesc. Prima dată, dumneaei apare în fața electoratului la alegerile
  prezidențiale din Republica Moldova de la 30 octombrie 2016 în primul tur deasemenea în calitate de candidat independent. Atunci dna „vampir” Silvia Radu era încă „vie” în memoria oamenilor și rănile provocate de dumneaei erau încă proaspete și dureau, deoarece plecase de la șefia Unión Fenosei doar de câteva luni și electoratul a tratat-o pe merit, apreciând-o cu „tocmai” 0,37% din voturi.

  Următoarea ședință a Curții de Apel Cahul în dosarul escrocului Șor a fost programată pentru data de 23 mai. Potrivit purtătorului de cuvânt al Curții de Apel Cahul, această amânare pentru aproape două luni s-a impus deoarece judecătorii ar fi ocupați până atunci. Aici se impune precizăm că, pe 12 februarie, Curtea Supremă de Justiție a scos dosarul Şor de la Curtea de Apel Chișinău şi l-a trimis spre examinare în instanța de apel Cahul. Asta după ce președintele Curții de Apel Chișinău, Ion Pleșca, a cerut Curții Supreme strămutarea cauzei. În cererea sa către CSJ, Pleșca a invocat două motive: legătura de rudenie dintre o angajată a Curții de Apel Chișinău și unul dintre avocații lui Șor, precum și imposibilitatea mai multor judecători de a examina dosarul.

  Silvia Radu devine, la 1 mai 2000, secretar general, director corporativ și vicepreședinte la reprezentanța din Republica Moldova a companiei Unión Fenosa. Ea deține această funcție
  până la 8 aprilie 2008, când devine președinte a Unión Fenosa în Moldova și se menține în această funcție până la mijlocul anului 2016. În tot acest timp se manifestă ca adevărat
  „vampir”, sugând sângele poporului moldovenesc prin numeroasele măriri exagerate și neîntemeiate a prețului la energie electrică pe motiv de scădere continuă a cursului
  monedei naționale. Astfel „vampirul” Silvia Radu își acumulează averea enormă de multe zeci de milioane de lei moldovenești.

  Că tergiversarea dosarului Șor se face intenționat, chiar de la început la indicația stăpânului din umbră a justiției moldovenești, oligarhul uzurpator și fățarnic Plahotniuk
  este un lucru cunoscut de toți. Că se urmărește tergiversarea dosarului Șor până pe după alegerile parlamentare ordinare, la care escrocul Ilan Șor urmează să fie ales deputat în
  Parlament pe circumscripția electorală nominală Orhei și astfel să beneficieze de imunitate parlamentară, scăpând astfel de pușcărie tot este cunoscut de toți. Acum încă nu cunoaștem următorul motiv pe care îl vor inventa partenerii pe de o parte escrocul Ilan Șor și pe de cealalta stăpânul justiției moldovenești, oligarhul uzurpator și fățarnic Plahotniuk.

  În numeroasele osanale pe care le dedică „vampirului” Silvia Radu principala televiziune a oligarhului uzurpator și fățarnic Plahotniuk Prime TV ne spune că Silvia Radu a fost
  decorată în 2014 cu titlul de cavaler al Ordinului regal Isabela Catolica de către Ferdinand al VII-lea al Spaniei. Vrasăzică Spania a fost foarte mulțumită de munca la
  compania Unión Fenosa în cei aproape 16 ani a „vampirului” Silvia Radu din punct de vedere financiar, iar dacă ținem cont și de averea enormă a acesteia, atunci ne dăm seama
  cât „sânge” s-a supt „vampirul”din spinarea încovoiată a bietului popor moldovenesc.

  Alegerile parlamentare ordinare în Republica Moldova vor avea loc în perioada 30 noiembrie 2018 – 28 februarie 2019 și potrivit noilor amendamente, data alegerilor Parlamentului
  va fi stabilită prin hotărârea Parlamentului cu cel puţin 60 de zile înainte de ziua alegerilor. Deci oligarhul uzurpator și fățarnic Plahotniuk a făcut totul ca să aibă în
  mâinile sale cum se spune în popor „și pâinea și cuțitul”. În cazul de față se cere să parafrazăm: „și pe escrocul Ilan Șor și miliardele furate de el”. Va da o „epidemie” stranie în judecătorii de la Curtea de Apel Cahul sau o pântecărie soră cu moartea în escrocul Ilan Șor? Asta va fi așa, cum va da „Dumnezeul” autointitulat Plahotniuk.

  Și n-o să spun nimic, dacă n-o să vorbesc despre enorma avere a „vampirului” Silvia Radu, făcută pe spinarea poporului moldovenesc în cei 16 ani de slujbă credincioasă la compania
  Unión Fenosa. „Vampirul” Silvia Radu deține în Chişinău cel puţin patru bunuri imobile impunătoare: o casă de locuit impresionantă pe str. Milano din sect. Buiucani al Capitalei,
  un apartament în centrul Chişinăului, pe bd. Ştefan Cel Mare şi Sfânt cu 67,5 m.p., un apartament pe str. Serghei Lazo, într-un bloc în care deţin apartamente familiile Ghimpu
  şi Chirtoacă, locuinţa are 138,9 m.p., un spaţiu nelocativ pe str. Octavian Goga din sect. Râşcani, cu o suprafaţă de 42,5. m.p. Toate bunurile familiei Radu au fost puse în gaj de-a lungul anilor pentru credite de milioane de lei. Aici mă voi opri pentru a nu enerva cititorii cu numeroasele companii cu activităţi imobiliare cu capital străin sau autohton, cu firme agricole care gestionează mai multe zeci de hectare de terenuri agricole, 14 conturi de card pe care se găsesc 33,6 mii de lei şi 184,9 mii de euro, echivalentul a peste 4 milioane de lei, două automobile, un camion, etc.

  Nu-i lucru complicat defel să vorbești despre lustruirea imaginii escrocului Ilan Șor de către oligarhul uzurpator și fățarnic Plahotniuk. Aproape zilnic și uneori de mai multe
  ori pe zi televiziunile afiliate oligarhului fățarnic și uzurpator Plahotniuk difuzează materiale propagandistice minciunoase ce lustruiesc imaginea escrocului și hoțului celor 2,9 miliarde de dolari de la poporul moldovenesc Ilan Șor, care este numit cu nerușinare „omul de afaceri și politicianul” Ilan Șor în loc de „hoțul de miliarde și speculantul politic” Ilan Șor. Acesta a fost ales în funcția de primar de Orhei încă în 2015, dar are planuri să facă în Orhei ca ”visul devină realitate”, abea acum în 2018 în preajma procesului de la Curtea de Apel Cahul.

  Propaganda oligarhului uzurpator și fățarnic Plahotniuk se arată entuziasmată până la extaz de „găselnițele” de tehnocrat pe care le improvizează raiderul primar general interimar Silvia Radu pentru binele chișinăuenilor și a inclus numeroasele sale difuzoare la maximum. „Magnifica” primar general interimar, raidera Silvia Radu a avut ideia nemaipomenită și neimaginabilă până la ea de a spăla străzile Chișinăului cu mașinile de stropit. Vedeți ce înseamnă ca Chișinăul să aibă un primar interimar cu imaginație de raider? Posturile de televiziune afiliate oligarhului se îneacă în exlamațiile de extaz ale trecătorilor și
  șoferilor. Ce femeie deșteaptă! Nu dejeaba și-a făcut averea de zeci de milioane pe spinarea noastră cu Unión Fenosa!

  *** 26.04.2018

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri