21.1 C
Chișinău
joi, 18 august, 2022

Andrei Năstase: Dodon solicită sprijinul forţelor de stânga, dar uită să ceară anchetă în cazul dezvăluirilor lui Usatîi care îl incriminează pe Plahotniuc de comandarea unui omor

Must read

Comentarii recente

andrei-mndrestiIgor Dodon cere sprijinul forţelor de stânga, dar ignoră total informaţile făcute publice de Renato Usatîi care demonstrează că Vladimir Plahotniuc este comanditarul tentativei de omor asupra lui Gorbunţov, afirmă Andrei Năstase.

Potrivit liderului PPDA, Igor Dodon este aliatul oligarhului Vladimir Plahotniuc, iar asta o dovedeşte, mai ales, faptul că acesta nu vorbeşte despre crimele acestuia.

„Dodon ştie să împartă lumea în stânga şi dreapta, pe interese. Când îi convine, o ia pe stânga, când nu, o ia pe dreapta. Dodon nu face un singur lucru. Nu vorbeşte despre crimele oligarhului Plahotniuc, cel al cărui vasal a devenit în ultimul timp. Dodon a ales să facă front comun cu această guvernare criminală, cu Plahotniuc”, a declarat Andrei Năstase.

„Dodon uită în această luptă să-şi apere partenerii de stânga, cel puţin. Nu a cerut niciodată o anchetă naţională sau internaţională împotriva lui Plahotniuc, chiar dacă în spaţiul public, în ultima perioadă au apărut foarte multe informaţii cu privire la implicarea acestuia, atât în furtul miliardului şi spălările de bani, cât şi în ceea ce priveşte comandarea unui omor. De acest lucru se va ocupa un procuror liber pe care îl va desemna un preşedinte cum este Maia Sandu. Îndemn cetăţenii să se implice. Avem o şansă să scăpăm şi de aşa-zisa opoziţie geopolitică, cât şi de acest regim criminal pe nume Plahotniuc”, a mai spus liderul Platformei DA.

Anterior, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a anunţat că instituţiile de drept din România au deschis dosar penal în baza mărturiilor killerului Vitalie Proca, care l-a indicat pe oligarhul Vladimir Plahotniuc ca fiind cel care a comandat tentativa de omor asupra omului de afaceri Gherman Gorbunţov.

Precizăm că Usatîi este dat în căutare internaţională după ce Judecătoria Centru a emis un mandat de arestare pe numele primarului de Bălţi, în dosarul privind tentativa de omor a lui Gorbunţov. Renato Usatîi afirmă însă că Plahotniuc încearcă să-l facă responsabil de o crimă care, de fapt, e opera oligarhului.

Liderul formaţiunii „Partidul Nostru” spune că a oferit instituţiilor de drept din România convorbirea telefonică, pe care ar fi avut-o cu un intermediar al killerului Vitalie Proca, bănuit că a tras în Gorbunţov în 2012, la Londra. Discuţia se referă la rolul pe care l-ar fi jucat prim-vicepreşedintele PD în schema criminală.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri