23.3 C
Chișinău
joi, 11 august, 2022

Andrei Năstase, despre viitoarele alegeri: „PPDA și PAS colaborează ca doi frați gemeni. Cu PD și PSRM nu vom face niciodată alianță”

Must read

Comentarii recente

Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) și Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) vor merge într-un bloc electoral în cadrul alegerilor parlamentare din toamna acestui an, alături de aceste partide urmând a fi acceptate persoane și exponenți politici, însă nefiind vorba de alte partide politice, spune liderul Andrei Năstase.

Mai mult, acesta reconfirmă că acest bloc nu va face niciodată alianță cu Partidul Democrat (PD) și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM).

„O să participăm într-un bloc bazat pe sprijin reciproc. Noi ar fi trebuit să mergem pe un exemplu foarte corect, cum a fost și cel din Romania. Este adevarat că lipsa de invizibilitate dă părerea că nu se face nimic, dar se muncește în spatele cortinei. Noi acționam ca doi frați gemeni, nu ca un frate mai mare și ca unul mic. Iată de ce am decis să mergem într-un bloc comun”, a declarat Năstase în cadrul unei emisiuni de la PRO TV.

Vorbind despre blocul care va fi creat de PPDA ș PAS, Năstase admite în acesta se vor putea găsi exponenți ai unor forțe politice, dacă vor demonstra că sunt integri, dar nicidecum nu este vorba de accederea în bloc a altor partide politice.

„În bloc se va regăsi tot ce este mai bun din cadrul forțelor politice, exponenți, nu partide. Noi am creat niște criterii de eligibilitate, cine va trece va fi cu noi. Este vorba de principii de meritocrație, profesionalism, aceștia vor trebui să arate ce au demonstrat pe parcursul anilor, de activism civic, studii. Nu poți face ceva dacă nu ai niște studii. Totul va conta. Dorim integritate și profesionalism, mai puțin experiență politică, deoarece atât PPDA, cât și PAS sunt partide tinere, care nu au experiență politică. Poate este și mai bine că suntem fără experiență politică, e bine să o iei de la zero lupta împotriva acestei guvernări”, a mai spus liderul PPDA.

Potrivit acestuia, oamenii care se vor regăsi în acest bloc vor fi selectați de o comisie de „oameni integri, care demonstrat-o cu timpul”. „Da este un proces complicat, când vrei să identifici o forță politică viabilă”, a completat Năstase.

În context, acesta a reiterat că blocul nu va colabora niciodată cu PD și PSRM. „Cu PD și Dodon categoric nu vom colabora. Dodon și Plahotniuc fac un întreg, și Republica Moldova trebuie să scape în același timp de ambii”, a conchis liderul PPDA, Andrei Năstase.

Sursa:independent.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

2 COMENTARII

 1. COLABORAȚIONISTUL TICĂLOS IURIE LEANCĂ

  De această temă foarte actuală după modesta mea părere s-a mai vorbit și cred că se va mai vorbi cel puțin până la alegerile parlamentare de la sfârșitul anului. Membrii Partidului Popular European (PPE) și ai Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE) din Parlamentul European
  au declarat: „Urmărim cu îngrijorare acțiunile anti-democratice întreprinse de autoritățile din R. Moldova și deteriorarea statului de drept. În loc să crească nivelul de trai al cetățenilor, Partidul Democrat (PDM), alături de
  socialiști (PSRM), au ales să întărească autocrația”.

  Și chiar aici: “Stop, băieții! Vă faceți morți în popușoi, sau mi se pare? Printre cei 74 de deputați din Parlamentul R. Moldova, care au votat pentru schimbarea sistemului electoral, alături de PDM și PSRM sunt și cele 10 lichele din PPE din R. Moldova în frunte cu canalia colabotaționistă șeful
  lor Iurie Leancă!”

  Cei 101 de deputați aleși in cadrul scrutinului din 30 noiembrie 2014 au constituit 5 fracțiuni parlamentare:

  PDM (Partidul Democrat din Moldova) – 41
  PSRM (Partidului Socialiștilor din Republica Moldova) – 24
  PPEM (Grupul Parlamentar Popular European) – 10
  PL (Fracțiunea Partidului Liberal) – 9
  PCRM (Partidul Comuniștilor din Republica Moldova) – 6
  PLDM (Partidul Liberal Democrat din Moldova) – 5
  Deputaţi neafiliaţi – 6

  Deputații comuniști (PCRM), liberali (PL) și liberali Democrați (PLDM) au votat împotriva schimbării sistemului electoral (9+6+5=20), chiar și ignorându-i pe neafiliați, care sunt 6 și se vede că au votat și ei împotrivă, nu putem nicidecum obține cei 74 de plăvani, care au votat pentru schimbarea sistemului electoral, fără lichelele PPEM ale canaliei colaboraționiste Iurie Leancă.

  Despre canalia colaboraționistă Iurie Leancă s-a mai vorbit foarte mult. Fostul primul ministru Iurie Leancă, care a fost al doilea om implicat în jaful secolului în R. Moldova înfăptuit de escrocul evreu Ilan Șor, prin scoaterea banilor din Tezaur și punerea lor la dispoziția escrocului evreu Ilan Șor, ca acesta să-i poată manipula prin diferite conturi, ca-n cele din urmă să li se piardă urma. “Moartea găinii” Iurie Leancă mai târziu invoca motive inventate și prostești ale faptelor sale de-a dreptul criminale și se văita cum că în
  timpul furtului celor 2,7 miliarde de dolari de către escrocul evreu Ilan Șor a fost doar “un simplu prim ministru”.

  Acum, după votarea de către lichelele din PPE din R. Moldova în frunte cu șeful lor, canalia colaboraționistă Iurie Leancă a schimbării sistemului de vot din R. Moldova, Partidul Popular European (PPE) trebuie să-i excludă din PPE pe
  colaboraționistul Iurie Leancă cu gașca lui de derbedei.

 2. CUIBURI DE MOLDOVA

  Donici cuib de înțelepciune
  Plahotniuc cuib de înșelăciune,
  Leancă cuib colaboraționist
  Dodon cuib de mancurt artist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri