18.3 C
Chișinău
joi, 11 august, 2022

Andrei Năstase, despre o fraudă de cel puţin 10 miliarde de lei muşamalizată în Parlament

Must read

Comentarii recente

Preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, atenţionează despre încă o fraudă de cel puţin 10 miliarde de lei care ar fi muşamalizată de Parlament.

„Câteva aspecte care denotă incapacitatea regimului Plahotniuc de a iniţia şi duce la bun sfârşit o reformă, una singură! În afară de populism, diletantism şi minciună sfruntată, aceşti indivizi nu pot produce nimic altceva. Timp de doi ani (2016-2017) populaţia ţării a plătit cu cel puţin 30 la sută mai mult pentru gazul consumat decât ar fi fost necesar. Şi toate astea de dragul campaniei electorale a lui Plahotniuc din 2018. Să ne poată ferici cu ieftiniri nesemnificative, trâmbiţate în delir la holdingul ucigaş”, a menţionat liderul Platformei DA.

Potrivit lui Andrei Năstase, deşi guvernarea vorbeşte despre o reformă palpabilă pentru mediul de afaceri, statistica FISC-ului denotă faptul că pe parcursul anului 2017 numărul contribuabililor care achită impozite şi taxe s-a redus cu aproximativ 11 mii. „Probabil, aceşti agenţi economici n-au apreciat „raiul” economic oferit de coordonatorul Plahotniuc”, a adăugat Andrei Năstase.

Liderul Platformei DA aminteşte că misiunile de audit ale Curţii de Conturi, realizate pe parcursul anului 2016, au constatat abateri şi nereguli atât în gestionarea fondurilor publice, inclusiv a patrimoniului public, cât şi în raportarea financiară, valoarea lor însumând circa 20,8 miliarde de lei, dublu faţă de anul 2014.

„Dar în cadrul prezentării raportului în Parlament, preşedintele Curţii de Conturi a vociferat cifra abaterilor şi neregulilor în valoare de doar 11,2 mlrd. de lei. Probabil că pentru muşamulizarea sumelor reale ale delapidărilor din buget conducerea acestei instituţiei importante a fost premiată şi stimulată cu majorări semnificative a salariilor, banii fiind luaţi tot din buzunarele noastre. După schimbare, instituţiile de drept vor munci non-stop!”, a conchis Andrei Năstase.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

  1. poporul isi meritä soarta, Dom.A.Nastase de mai bine de 2ani cheamä poporul la proteste,dar poporul mai crede si astazi in Plahatnüc si Dodon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri