9.4 C
Chișinău
luni, 26 septembrie, 2022

Andrei Năstase, despre iniţiativa guvernării privind schimbarea permisului de conducere fără termen de valabilitate: Cât mai sunt la putere vor să stoarcă din cetăţeni încă 260 de milioane de lei

Must read

Comentarii recente

În jur de 600 de mii de şoferi, care deţin permise de conducere fără termen de valabilitate, vor fi nevoiţi să-şi perfecteze acte noi. Asta pentru că autorităţile invocă o directivă 2006/126/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 20 decembrie 2006,

privind permisele de conducere, conform căreia statele membre se asigură că, până la 19 ianuarie 2033, toate permisele de conducere eliberate, sau aflate în circulaţie, vor îndeplini toate cerinţele directivei, adică să fie toate cu termene de valabilitate şi să fie de tip card bancar, spune liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase.

Pentru a le schimba, conform unui calcul al expertului în economie, Sergiu Ungureanu, toţi deţinătorii de astfel de premise ar trebui să plăteacă câte:
579.645 x 60lei ≈ 35 milioane la narcologie;
579.645 х 50lei ≈ 29 milioane la examen medical;
579.645 х 15lei ≈ 8.5 milioane la foto (fotografiile le face altă entitate);
579.645 x 320lei ≈ 185 milioane la Registru.
În total, circa 260 de milioane de lei.

În context, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, se întreabă de ce tocmai acum statul vrea să scoată 260 milioane din buzunarele şoferilor?

„De ce atâta grabă din partea autorităţilor moldoveneşti, corigente la atâtea capitole vitale pentru oameni? De ce până în 2019? Cei care au sărăcit ţara cu miliardele şifonate în ofshore-uri, au transformat-o într-o spălătorie a mafiei internaţionale, într-o enclavă a corupţiei, sărăciei, umilinţei, azi vor să stoarcă din cetăţenii moldoveni încă vreo 260 de milioane de lei şi se asigură să o facă anume în perioada în care mai rămân la putere, anume atunci când peste 668 de milioane de lei urmează a fi acumulate de la cetăţeni pentru recuperarea primei tranşe a dublului miliardelor furate şi puse în sarcina oamenilor”, spune Andrei Năstase.

„Nu le e suficientă majorarea de câteva ori a amenzilor şi tarifelor, inclusiv la serviciile medicale. Puţine le sunt veniturile din „otkaturile” extorcate de diverse organe de control de la zeci de mii de antreprenori”, a adăugat liderul Platformei DA.

Potrivit lui Năstase, toate fărădelegile comise de guvernare vor putea fi stopate doar atunci când aceasta va fi schimbată.

„Lucrurile vor sta cu totul altfel atunci când Platforma DA va aduce cei mai valoroşi oameni care să aibă grijă de Ţară, mai presus de orice, aşa cum am făcut-o de fiecare dată până acum”,  a conchis liderul Platformei DA.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri