30.2 C
Chișinău
luni, 27 iunie, 2022

Andrei Năstase, despre demisia lui Dorin Chirtoacă: Un gest util. Tardiv, dar spre binele cetățenilor

Must read

Comentarii recente

Președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA), Andrei Năstase, salută demisia edilului suspendat al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, apreciind că este un gest util. Liderul formațiunii politice amintește, în context, de scrisoarea adresată la finele lunii iulie 2017 primarului, căruia îi cerea să demisioneze din funcție, pentru a nu permite ca liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM) Vladimir Plahotniuc să preia și controlul Chișinăului.

„Demisia lui Chirtoacă – un gest util. Scrisoarea adresată edilului la 24 iulie 2017 din nume personal și al Platformei DA produce efecte. Tardiv, dar spre binele cetățenilor. Cu mai multă înțelepciune am fi avut deja un primar independent, un primar al oamenilor”, a reacționat Andrei Năstase.

Chirtoacă spune că a decis să demisioneze, în semn de protest față de „abuzurile” la care ar fi fost supus și „în numele democrației”.

De menționat că, la finele lunii iulie 2017 Năstase i-a adresat o scrisoare deschisă lui Chirtoacă, căruia îi cerea să demisioneze din funcție, pentru a nu permite astfel ca Vladimir Plahotniuc să preia și controlul Chișinăului. Năstase i-a adresat scrisoarea „nu în calitate de lider politic de opoziție, ci eminamente în calitate de cetățean și de locuitor al municipiului Chişinău”.

„Consider cu toată tăria și sinceritatea că, în numele democraţiei şi al locuitorilor oraşului Chişinău, aveți obligația morală și de drept să demisionați urgent, cât o mai puteți face, și să le întoarceţi mandatul oferit în data de 28 iunie 2015, argumentând pentru opinia publică națională și internațională de ce anume ați luat această decizie crucială.

Dacă nu veţi face acest lucru, aparatul represiv al lui Plahotniuc își va face treaba murdară posibil chiar în următoarele ore, fără a putea fi împiedicat, iar după suspendare oraşul va fi condus de oligarhul Plahotniuc prin diverşi interpuşi, controlaţi cu dosare penale”, se arăta în mesajul lui Năstase către edil. Drept răspuns, Chirtoacă i-a cerut lui Năstase să solicite „eliberarea” sa.

Sursa:cotidianul.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri