18.9 C
Chișinău
miercuri, 10 august, 2022

Andrei Năstase, despre decizia CEC: O nouă lovitură dată democraţiei şi încă un abuz al regimului faţă de propriii cetăţeni

Must read

Comentarii recente

Decizia de astăzi a Comisiei Electorale Centrale de a respinge cererea de înregistrare a grupului de iniţiativă pentru desfăşurarea referendumului privind anularea sistemului de vot mixt este o nouă lovitură dată democraţiei de către guvernare şi încă un abuz al regimului împotriva propriilor cetăţeni. Este declaraţia preşedintelui Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase.

„Platforma Demnitate şi Adevăr a susţinut întotdeauna că referendumul este un mijloc constituţional de manifestare directă a democraţiei, la care trebuie de apelat cu încredere atunci când interesele ţării şi ale oamenilor o cer. În acest sens, am salutat, am susţinut şi susţinem demersul eminamente civic al reprezentanţilor domeniului asociativ considerând necesară iniţiativa de a pune presiune pe guvernarea antipopulară şi coruptă prin intermediul referendumului legislativ cu efecte juridice imediate.

Platforma DA are experienţa organizării colectării celor peste 400 000 de semnături pentru declanşarea referendumului de schimbare a modului de alegere şi demitere a Preşedintelui statului, de reducere a numărului de deputaţi şi a imunităţii parlamentare. A fost un exerciţiu asumat complicat, dar extrem de eficient, care a demonstrat cu brio că cetăţenii R. Moldova îşi doresc să fie parte la edificarea unui stat de drept în baza democraţiei participative”, a menţionat Andrei Năstase.

„Tocmai de aceea guvernarea mafiotă, terifiată de voinţa legitimă a poporului, manifestandu-şi frica şi ura patologică faţă de oameni, încălcând în mod flagrant Recomandările Comisiei de la Veneţia şi a Comisiei Europene, nu a permis desfăşurarea referendumului pentru anularea sistemului electoral mixt Plahotniuc-Dodon, uzând de starea de captivitate a CEC şi a justiţiei”, a adăugat liderul Platformei DA.

Potrivit lui Andrei Năstase, adoptarea mixtului nu este decât un subterfugiu cinic al guvernării în intenţia sa de a se menţine la putere şi după alegerile parlmentare din acest an.

„În aceste condiţii, considerăm că guvernarea a recunoscut în mod indirect că cetăţenii ţării nu sprijină sistemul mixt de vot, adoptat de binomul Plahotniuc-Dodon şi şi pledează pentru anularea imediată a acestuia în corespundere cu recomandările Comisiei de la Veneţia şi condiţionalităţile exprese ale Uniunii Europene. Vom continua lupta noastră pentru democraţie şi stat de drept prin toate mijloacele legale”, a mai spus liderul Platformei DA.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

 1. TVR MOLDOVA CAPTURATĂ DE OLIGARHUL UZURPATOR PLAHOTNIUK
  SAU REPUBLICA IOBĂGISTĂ PLAHOTNIUCIKA

  De acum a doua zi la rând TVR Moldova transmite de mai multe ori pe zi un spot publicitar despre poetul Mihai Eminescu cu trădătorul poporului moldovenesc „academicianul” septuagenar marasmatic Nicolae Dabija, participant activ la campania oligarhului uzurpator Plahotniuk pentru înrobirea poporului moldovenesc prin adoptarea sistemului de vot mixt.

  În România frățească au avut discuții largi și fierbinți despre sistemul de vot și aceste discuții s-au terminat odată cu trecerea la sistemul de vot proporțional pe liste de partid. Dacă marasmaticul „academician” septuagenar Nicolae Dabija ar fi fost cât de cât bine intenționat și capul propriu nu i-ar mai permis să înțeleagă pe ce lume se află s-ar fi consultat cu numeroșii săi colegi de breaslă din România frățească și ar fi aflat, că în condițiile Republicii Moldova, ca și cele ale României de altfel, sistemul de vot mixt avantajează numai baronii locali și oligarhii.

  În condițiile Republicii Moldova cu un singur oligarh, dar foarte bogat, adică oligarhul uzurpator Plahotniuk și cu droaia de baronași locali controlați autoritar de acesta, sistemul de vot mixt este condamnarea Republicii Moldova pentru mulți ani de acum înaite la iobăgia plahotniucistă cu perspectiva de a deveni în viitor Republica Iobăgistă Plahoniucika.

  De vreo patru ani septuagenarul scriitor și „academician” Nicolae Dabija a intrat în armata slujitorilor oligarhului uzurpator Vladimir Plahotniuc. Unii spun că de dragul
  banilor, alţii – din cauza şantajului, cică Plahotniuc l-ar avea la mână pe chestia banilor din România pe care i-a gestionat nu tocmai corect Dabija. Alţii spun că la mijloc e şi una, şi alta. Cert este că moșneagul septuagenar Dabija la cei aproape 70 de ani ai săi a început să țopăie ca nebunul la hora votului nominal a oligarhului uzurpator de rea credință Vlad Plahotniuk. Dacă rațiunea l-a lăsat din cauza vârstei înaintate, putea măcar să-i întrebe pe colegii săi de breaslă din România mai tineri și mult mai proaspeți la minte, în ce constă șmecheria asta a oligarhului uzurpator
  cu votul nominal și apoi cu cel mixt.

  În loc să facă acest lucru moșneagul marasmatic „academician” s-a apucat să ție prelegeri despre „avantajele” votului nominal, apoi necătând de vârsta sa destul de înaintată și caftanul de academician pișat din față și cuferit din spate a trecut cu ușurință la „avantajele” votului mixt. Păi bine, moșnege, ție poate, că de acum ți-i totuna. Dar sunt tinerii, cărora aici le este Patria și nu vor să trăiască în Republica
  Iobăgistă Plahotniucika. În condițiile Republicii Moldova cu statul capturat de un oligarh uzurpator cu o avere enormă ca Vlad Plahotniuk, controlul absolut asupra „baronașilor” locali și sistemul de vot mixt, care are are cel puțin pe jumătate neajunsurile sistemului de vot nominal, în perspectivă înseamnă nimic mai mult sau mai puțin ca Republica Iobăgistă Plahotniucika.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri