3 C
Chișinău
marți, 18 ianuarie, 2022

Andrei Năstase, despre cazul Brăguţa: „Vom pune capăt acestor practici inumane prin reformarea din temelii a întregului sistem de drept şi pedepsirea drastică a torţionarilor”

Must read

Comentarii recente

„Când instituţiile coercitive sunt aservite politic, statul ucide oamenii, în loc să-i apere împotriva abuzurilor pe cei nevinovaţi, să-i sancţioneze legal şi să-i corijeze pe infractori”. Astfel a comentat preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, cazul lui Andrei Brăguţa, tânărul de 32 de ani care a murit în penitenciar. 

Procurorii care au încheiat urmărirea penală şi au expediat cauza în instanţă au publicat înregistrări din celula în care a fost plasat Brăguţa. Din imagini se vede cum tânărul este lovit crunt de câţiva deţinuţi, iar poliţiştii care vin în apropiere de celulă nu fac nimic pentru a opri bătaia.

„Am promis şi vom pune capăt acestor practici inumane prin reformarea din temelii a întregului sistem de drept şi pedepsirea drastică a tuturor torţionarilor.Am certitudinea că şi acest caz, scos la iveală datorită presiunii mass-media şi opiniei publice, va consolida societatea şi noua clasă politică în efortul nostru comun de edificare a unui veritabil stat de drept”, a menţionat Andrei Năstase.

Amintim că Andrei Brăguţă a fost reţinut la mijlocul lunii august pentru că s-ar fi certat cu inspectorii unui echipaj de patrulare, iar peste câteva zile a murit în penitenciar. Cauza oficială a morţii este insuficienţă respiratorie, cauzată de bronhopneumonie purulentă bilaterală.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri