2.7 C
Chișinău
miercuri, 1 decembrie, 2021

Andrei Năstase: Demisia lui Gurin, determinată de presiunile interne şi externe; Momentul ales – parte a unui scenariu ad-hoc elaborat de uzurpatorul puterii de stat

Must read

Comentarii recente

andrei nastase interviuCererea de demisie a Procurorului General, Corneliu Gurin, este un gest determinat de presiunile interne şi externe, comentează liderul Platformei „Demnitate şi Adevăr”, Andrei Năstase.

Totodată, reprezentantul protestatarilor afirmă că momentul în care Gurin a ales să plece din funcţie este parte a scenariului ad-hoc elaborat de Vladimir Plahotniuc, pe care îl numeşte uzurpator al puterii de stat.

„Cererea de demisie a Procurorului General este un gest determinat de presiunile interne şi externe, iar momentul ales, finalizarea aşa-zisei reforme a instituţiei, este parte a unui scenariu ad-hoc elaborat de uzurpatorul puterii de stat, disperat de faptul ca nu mai poate păcăli partenerii financiari şi de dezvoltare ai R. Moldova.”, a menţionat Andrei Năstase.

Liderul Platformei „Demnitate şi Adevăr” a adăugat că este important ce va urma după această demisie.

„Esenţiale sunt următoarele acţiuni sau inactiuni. Desemnarea sau nedesemnarea unui Procuror General integru, profesionist, dispus sa investigheze furtul miliardelor de lei, spalarile de miliarde de dolari, devalizarile bugetelor de stat municipale şi locale, condamnarile la comandă politică şi mafiotică.

Pentru reforme şi schimbări reale e nevoie de voinţă politică, pe care actuala guvernare ilegitimă şi antipopulara nu o are.

Rocadele unor scule ale regimului Plahotniuc nu mai impresionează pe nimeni.”, a conchis Andrei Năstase.

Precizăm că astăzi procurorul general, Corneliu Gurin, a anunţat în plenul Parlamentului că-şi depune mandatul. Asta în condiţiile în care, anterior, demisia lui Gurin a fost cerută la toate protestele organizate de Platforma Demnitate şi Adevăr, dar şi în Parlament de forţele de opoziţie. Totodată, Gurin a decis să se lasă de funcţie la o zi după ce Uniunea Europeană a criticat dur acţiunile Procuraturii Generale care, în plină criză, a procurat 14 automobile noi.
Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri