0.2 C
Chișinău
sâmbătă, 22 ianuarie, 2022

Andrei Năstase cheamă diaspora la sfat: „A venit timpul să abordăm cu responsabilitate importanţa implicării şi participării Diasporei în viaţa politică a RM”

Must read

Comentarii recente

Moldovenii din diasporă sunt invitaţi să-şi dea întâlnire pe 11 august, la Chişinău.

Invitaţia vine din partea liderului Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, care afirmă că a venit timpul ca importanţa implicării şi participării Diasporei în viaţa politică a Republicii Moldova să fie abordată cu responsabilitate. Întâlnirea va avea loc la sediul Platformei DA, pe strada 31 august 1989, nr. 15.

Dragi concetăţeni din Diaspora, ştiu că deşi aţi fost nevoiţi să plecaţi în străinime pentru a vă putea întreţine copiii şi familiile, dorul de revedere, dorul de Acasă vă macină zi de zi şi clipă de clipă. Ştiu ce înseamnă să fii departe de cei dragi, să aştepţi cu sufletul frământat de emoţii bucuria reunificării, cel puţin temporare, a unui cuib de oameni. Am fost şi voi fi mereu alături de voi. V-am vizitat la Londra şi Berlin, la Bruxelles şi Washington, la Dublin şi Paris, la Barcelona şi Varşovia. Visul vostru, al tuturor, e transpus, parcă, pe retina ochilor nostalgici.

Ştiu că vă doriţi să reveniţi Acasă, să trăiţi într-o Moldovă demnă, liberă şi prosperă. În care să poţi trăi cinstit, iar legea dreaptă să ne fie călăuză. Acum, spre sfârşit de vară, mulţi dintre voi veniţi la baştină să vă întâlniţi părinţii, rudele, prietenii. Să vă bucuraţi de priveliştile inegalabile ale plaiului nostru pitoresc. E un prilej să ne revedem, de data aceasta Acasă, pentru a reînfiripa discuţiile şi dezbaterile purtate în afara ţării.

De aceea, lansez o invitaţie pentru toţi cei care sunt reveniţi în Moldova sau planifică să se întoarcă curând, să vină pe 11 august, ora 16:00, la sediul nostru de pe str. 31 August 1989, nr.15. Să ne strângem mâinile din inimă şi să discutăm cu sinceritate, într-un cadru degajat, despre tot ce ne doare, despre tot ce ne preocupă.

Consider că a venit timpul să abordăm cu responsabilitate importanţa implicării şi participării Diasporei în viaţa politică a Republicii Moldova. Împreună vom readuce normalitatea în ţara în care să vrem să trăim”, scrie Andrei Năstase.

Găsiţi aici detalii despre eveniment.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

 1. OSANA DE BALATINA

  Andrei Năstase cheamă diaspora la sfat: „A venit timpul să abordăm cu
  responsabilitate importanţa implicării şi participării Diasporei în viaţa
  politică a RM”.

  Dacă dl Andrei Năstase are de gând s-o cheme la sfat pe „canadiana” Alocica
  Mândâcanu-Mutelică de la Montreal, băbuța zburdalnică și zâmbăreață de 63
  de ani din subsolurile canadiene apoi îi spun dinainta că a întârziat cu
  câțiva ani. Matrapazlâcarul Plahotniuc ia luat-o demult înainte.

  Poate dl Andrei Năstase să nu fi văzut îndemnurile scremute din fundul
  potroacelor ale „la grosse madame” alr Alocicăi Mândâcanu-Mutelică pentru
  votul mixt pe Prime TV. Răposatul Valentin Mândâcanu, cunoscut de către
  toată lumea, înainte de toate, ca un luptător înflăcărat pentru limba
  română și revenirea la alfabetul latin, care în 1988 a publicat în nr. 4
  al revistei „Nistru” eseul-manifest „Veșmântul ființei noastre”, care a
  avut o largă rezonanță și a declanșat o adevărată mișcare socială pentru
  revenirea la grafia latină, se răsucea în mod sigur în mormântul său de pe
  strada Armenească, auzind „les bêtises” spuse de nora sa cu atâta
  „nonchalance”.

  Atât de fragedă! Și atât de pupcuristă! Ileană, dragă Ileană! Sigur, nu-mi
  ești dragă, mie, așa! Să fii jurnalist la un ziar cunoscut, ca Evzdmd.md
  solicită anumite responsabilități! Înainte de a scri osanale despre această
  prostituată cel puțin politică, Alocica Mândâcanu-Mutelică trebuia să vorbești cu cineva mai în etate, care cunoaște podoaba dată. Mă abțin să te chinui mai departe, dar îți reamintesc doar un fragment din „opera” ta: „… Viața familiei Mândâcanu decurge în limitele decenții (cu exceptia banilor lui Plahotniuc, Nota Traian Harașosfetiuc)”. Cu un caracter ușor de suportat, ca și toți săgetătorii, activă (mai vrea un loc în parlamentul R.M., Nota T.H.)”, iertătoare, pentru Ala Mândâcanu cel mai mult în viață contează familia, profesionalismul, prietenii, loialitatea (de asta a emigrat în Canada?, Nota T.H.). Are vise frumoase aidoma sufletului și caracterului său, în care ea este creatorul de evenimente, și nu executorul voinței cuiva (voința matrapazlâcarului? Nota T.H.) Îi place tot ce este frumos. Detestă minciuna, egoismul exagerat, trâdarea, corupția, prostia, lăcomia, negativismul, încăpățânarea, mitocănia și lipsa de dragoste de neam (parcă ai copiat din DEX la „matrapazlâc”, Nota T.H.).

  P.S. Ileană, atât de ne dragă, mie! Dar totuși tu, fat-o ai scris această osana rău mirositoare a baltă de sub muchia de deal de la Balatina pe care o țin bine minte încă din copilărie? Adică, numită de tine „Ala Mândâcanu. Creatoarea de stări?” Nu mă poți înșela! Cunosc bine stilul ei! Cunosc bine această rățușcă, care se bălăcea cândva în balta ceia de la Balatina! Ea personal și-a scris osanaua proprie. Iar tu, fetișcană glumăreață, doar ai semnat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri