0.2 C
Chișinău
sâmbătă, 22 ianuarie, 2022

Andrei Năstase: „Cetăţenii sunt sătui de declaraţii despre sondaje, mecanisme şi algoritme de partajare, neurmate de fapte concrete şi palpabile”

Must read

Comentarii recente

Îndemnul Platformei Demnitate şi Adevăr la unitate, adresat tuturor forţelor politice emergente, necesită o abordare responsabilă, reciproc respectuoasă din partea potenţialilor parteneri, dar, cel mai important, necesită o atitudine de respect aparte faţă de cetăţenii sătui de declaraţii şi comunicate politice despre sondaje, despre mecanisme şi algoritme de partajare, neurmate de fapte concrete, palpabile.

Declaraţia a fost făcută de Andrei Năstase după ce Partidul Acţiune şi Solidaritate a anunţat că a acceptă oferta Platformei DA, lansată încă acum un an, cu privire la participarea în bloc comun la scrutinul legislativ. „La şedinţa din 7 octombrie 2017, Consiliul Politic Naţional al PAS a reconfirmat disponibilitatea formaţiunii noastre de a participa la următoarele alegeri parlamentare împreună cu Platforma DA. (…) Mecanismul de formare a listei urmează a fi stabilit mai aproape de scrutin. Am propus să formăm o comisie comună de selectare a candidaţilor (…)”, se spune în declaraţia emisă astăzi de PAS.

La rândul său, Andrei Năstase a menţionat că decizia cu privire la modul de participare la următoarele alegeri parlamentare nu mai poate fi bazată pe sondaje, amânată aidoma celei cu privire la participarea cu un candidat comun în prezidenţialele din 2016 şi că aceasta trebuie să fie parte a unui efort şi a unei agende comune de lungă durată, nu ocazională, cuprinzând următoarele cicluri parlamentar, local şi prezidenţial.

„Platforma Demnitate şi Adevăr este partidul emergent, unic ca geneză, structură, componenţă şi obiective. Am demonstrat prin fapte, nu declarativ, că suntem fideli ideii de consolidare a societăţii noastre şi de conjugare a eforturilor tuturor forţelor democratice, antioligarhice. Ne preocupă repunerea ţării pe făgaşul normalităţii, a modernizării acesteia conform celor mai înalte standarde economice europene, a edificării statului de drept, menite să asigure tuturor cetăţenilor un nivel de trai decent şi realizarea efectivă a drepturilor şi libertăţilor de ordin social-economic şi politic”, afirmă liderul DA.

„Oferta noastră către PAS datează cu 11 octombrie 2016. A fost reiterată în câteva rânduri pe parcursul anului ce s-a scurs de atunci, fiind orientată spre eficientizarea eforturilor comune, maximizarea rezultatelor în alegeri, realizate prin unitatea, reciprocitatea şi paritatea celor două partide”, a mai precizat liderul Platformei Demnitate şi Adevăr.

Andrei Nastase

acum 2 ore

Platforma Demnitate și Adevăr, este partidul emergent, unic ca geneză, structură, componență și obiective. Am demonstrat prin fapte, nu declarativ, că suntem fideli ideii de consolidare a societății noastre și de conjugare a eforturilor tuturor forțelor democratice, antioligarhice.

Ne preocupă repunerea țării pe făgașul normalității, a modernizării acesteia conform celor mai înalte standarde economice europene, a edificării statului de drept, menite să asigure tuturor cetăţen

Vezi mai mult

Sursa:jurnal.md
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri